НОВИНИ

ЕНП изпрати спешна мисия в София заради ареста на Борисов

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
10:48, 21.03.2022 (обновена)
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
евродепутати енп пристигат софия заради ареста борисов
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Групата на ЕНП в Европейския парламент изпраща спешна мисия в София заради ареста на бившия премиер на България и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и партийното пресаташе Севдалина Арнаудова, които бяха задържани в нощта на 17 март и 24 часа по-късно освободени, без да им бъде повдигнато обвинение. Това съобщиха от групата на ЕНП в ЕП.

Председателят на групата Манфред Вебер е избрал Моника Холмайер - евродепутат и председател на парламентарната комисия по бюджетен контрол и Йерун Ленаерс - евродепутат и говорител на групата на ЕНП в парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи да участват в мисията в България.

Двамата евродепутати са поискали срещи с българския министър-председател, министъра на вътрешните работи и главния прокуратур на България.

Манфред Вебер за ареста на Бойко Борисов: В ЕНП сме силно обезпокоени от събитията в София

След задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова в петък Вебер заяви, че ЕНП е силно обезпокоена от "събитията в София". Според него всяка предполагаема злоупотреба със средства на ЕС трябва да бъде разследвана без изключение и това включва отговорността на властите да предоставят обяснения на обществеността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 руски дипломати напуснаха България
10 руски дипломати напуснаха България
Донован Мичъл с 36 точки при победа на Юта Джаз
Донован Мичъл с 36 точки при победа на Юта Джаз