НОВИНИ

Ентусиасти очакват нетърпеливо пълното слънчево затъмнение над Ниагарския водопад

близо един милион ентусиасти очаква наблюдават пълното слънчево затъмнение ниагарския водопад
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:56, 31.03.2024
Чете се за: 02:00 мин.
САЩ
Слушай новината

От пътуване с ретро влак на цена от около 4000 щатски долара на човек до нощувки в хотели за 1600 щатски долара - компаниите с обекти около Ниагарския водопад предвкусват завишени приходи около пълното слънчево затъмнение на 8 април, когато се очакват около един милион посетители, съобщи Ройтерс.

Водопадът, разположен на границата между САЩ и Канада, е точно по пътя на затъмнението и много хора резервират отдавна хотели и жилища под наем, за да наблюдават феномена на едно от природните чудеса в Северна Америка. Търсенето повиши цените в хотелите, докато хората правят резервации в последния момент в малкото останали свободни места за настаняване.

Затъмнението се свързва с оживление от двете страни на водопада - в Онтарио и в Ню Йорк, с много планирани допълнителни дейности.

Снимка: pixabay.com/

Много ентусиасти планират да пътуват хиляди километри през територията на Канада, за да са на водопада точно, когато сянката на луната покрие Слънцето за около три-четири минути в 15.20 часа източно американско време на 8 април. За Канада това е първото пълно слънчево затъмнение от 1979 г., като следващото се очаква да е през 2044 г.

Кметът на град Ниагара фолс в Онтарио Джим Диодати прогнозира най-високата посещаемост в града досега. Кметът очаква около един милион посетители за затъмнението. Обичайно туристите за цяла година са около 14 милиона души. Повечето хотелски стаи вече са резервирани, въпреки по-високите цени от обичайно.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново изследване предполага, че във Вселената няма тъмна материя
Ново изследване предполага, че във Вселената няма тъмна материя
Алекс Колев пред БНТ: Само с позитивни настройки оставам от мачовете с Танзания и Азербайджан (ВИДЕО)
Алекс Колев пред БНТ: Само с позитивни настройки оставам от мачовете с Танзания и Азербайджан (ВИДЕО)