НОВИНИ

Ерлинг Холанд пропуска втори пореден мач във Висшата лига

На пресконференцията преди мача с Кристъл Палас Хосеп Гуардиола приветства първата жена, която ще ръководи мачове във Висшата лига

Ерлинг Холанд Манчестър Сити
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:11, 15.12.2023
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Норвежкото чудо Ерлинг Холанд ще пропусне втори пореден мач във Висшата лига на Англия заради контузията в крака, която го извади от последните два двубоя.

Мениджърът на клуба Хосеп Гуардиола обяви, че това до голяма степен не ги изненадва, а надеждите му са голмайсторът да бъде готов за мачовете от световното клубно първенство в Саудитска Арабия.

"Не мисля, че ще го използваме в събота. Но може пък изненадващо да ми кажат някаква добра новина. Кой знае", заяви Гуардиола пред репортерите преди гостуването на Кристъл Палас утре.

Холанд пропусна победата с 2:1 над Лутън миналата неделя, а също така и не беше в групата за пътуването до Белград през седмицата в последната среща от груповата фаза в Шампионската лига. Травмата включва подуване и натъртване в костта, но също така може да прогресира до сериозна стрес-фрактура. Въпреки това Гуардиола каза, че не се тревожи за 23-годишния играч, който има 14 гола в лигата този сезон.

"Не, не. За момента нямаме счупване, няма фрактура. Просто натъртване. Понякога тези играчи се възстановяват по-бързо, понякога по-дълго. Лекарят каза, че трябва да го приемаме ден за ден, седмица по седмица, да следим как се чувства той. И в момента, когато няма симптоми или не чувства болка, той ще бъде готов да играе отново“, добави мениджърът с усмивка.

Евентуално негово отсъствие би било голям удар върху головата мощ на клуба, предвид влиянието на Холанд върху резултатите. Сити, които миналата година приключиха с требъл, сега са на 4-о място с 33 точки от 16 мача, изоставайки на 4 от лидера Ливърпул. Гуардиола добави, че Холанд вчера и днес е имал лечение и процедури извън града и се е върнал.

"Лекарите са хората, които ще кажат последно какво е състоянието му. Още един път ще го проверим в събота, след мача. Ерлинг ще пътува с нас до Саудитска Арабия, но ще видим дали там ще може да играе – в първия, във втория или в двата мача", допълни той.

Полуфиналният мач за Сити е на 19-и декември във вторник, срещу Урава Ред Даймъндс (Япония). Финалната среща е в неделя.

В Кристъл Палас проблемите не са никак малко. Орлите са на 15-о място с 16 точки, на 7 над зоната на изпадащите. Опитният им мениджър Рой Ходжсън ще трябва да прави състав без осем от основните си футболисти, но въпреки това Гуардиола очаква сериозно предизвикателство.

"Начинът, по който се защитават, е брилянтен. Ще бъде много труден мач. Откакто съм дошъл в Англия нямам спомен за лесна среща с отбор, воден от Рой Ходжсън", сподели испанецът.

Специалистът е на 76 години, а следващото питане беше дали се вижда на неговите години като треньор.

"Не мисля. Феноменално е да видиш огъня и страстта от футбола в човек на тази възраст", смята той..

След това се изказа позитивно и за номинирането на Ребека Уелч, която ще стане първата жена, ръководила мачове от Висшата лига. Тя ще свири мача Фулъм – Бърнли на 23-и декември.

"Отлична идея, повече от добре дошла! Надявам се повече жени да получат такъв шанс, заяви пак с усмивка Гуардиола.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Председателят на КЗП: Неоснователни са мотивите, с които ми се иска оставката
Председателят на КЗП: Неоснователни са мотивите, с които ми се иска оставката
Още двама души са задържани при акцията в Спортното министерство
Още двама души са задържани при акцията в Спортното министерство