НОВИНИ

Младоците на Сити оставиха „гражданите“ с перфектен актив в ШЛ, РБ Лайпциг отново се справи с Йънг Бойс

младоците сити оставиха bdquoгражданитеldquo перфектен актив лайпциг отново справи йънг бойс
bnt avatar logo
от БНТ
07:06, 14.12.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити завърши с перфектен баланс от шест победи участието си в настоящото издание на груповата фаза на Шампионската лига, след като в последния си двубой от група “G” носителите на трофея надиграха с 3:2 като гост сръбския Цървена звезда.

На стадион „Райко Митич“ в Белград Пеп Гуардиола заложи на експериментален състав, в който личаха имената на много дебютанти от школата на английския тим, но те напълно оправдаха доверието и направиха така, че за пръв път „гражданите“ приключват груповата фаза в най-престижния европейски клубен турнир с пълен актив от 18 точки.

Мика Хамилтън даде аванс на гостите в 19-ата минута, разписвайки се в своя дебют в мъжкия футбол, а норвежецът Оскар Боб удвои аванса на Сити малко след час игра.

Ин-Бом Хуанг върна надеждите на „звездашите“,  намалявайки на 1:2 в 76-ата минута, но скоро след това ентусиазма на домакинските привърженици бе охладен от Калвин Филипс, който реализира дузпа, за върне преднината от два гола за гостите от Англия.

В добавеното време на мача пък Александър Катай оформи крайното 2:3, засичайки с глава центриране от ъглов удар на Хуанг.

По същото време в другия мач от тази група РБ Лайпциг срази у дома швейцарския Йънг Бойс с 2:1 за четвъртия си успех в надпреварата.

Любопитното е, че и трите гола в Германия паднаха в рамките на само пет минута, като точни за „биковете“ бяха Бенямин Шешко и Емил Форсберг, а между тези попадения Ебрима Коли бе изравнил за гостите.

Така, Манчестър Сити приключва тази група “G” като победител, а компания на „гражданите“ във фазата на елиминациите ще прави състава на РБ Лайпциг, който събра в актива си 12 точки. Йънг Бойс финишира трети с 4 пункта и напролет продължава с евроизявите си в турнира Лига Европа, докато Цървена звезда остава на дъното със само 1 точка и така се сбогува с европейските мачове поне за този сезон.

 

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Порто надви Шахтьор в директния спор за участие на 1/8-финалите в ШЛ, Антверп записа историческа победа срещу Барселона
Порто надви Шахтьор в директния спор за участие на 1/8-финалите в ШЛ, Антверп записа историческа победа срещу Барселона
Бенямин Нетаняху: Ще продължим до пълна победа, нищо няма да ни спре
Бенямин Нетаняху: Ще продължим до пълна победа, нищо няма да ни спре