НОВИНИ

Етър организира бляскъв мач срещу героите от САЩ 1994 по повод вековния юбилей на клуба

Събитието ще се проведе на 24 април (сряда) на стадион "Ивайло" във Велико Търново, когато "болярите" ще отпразнуват 100-годишнината от основаването на клуба

етър организира бляскъв мач героите сащ 1994 повод вековния юбилей клуба
bnt avatar logo
от БНТ
20:27, 03.04.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

ФК Етър Велико Търново ще отбележи на 24 април своя вековен юбилей, като по този повод "болярите" организират редица интригуващи прояви, а гвоздеят в програмата ще бъде мачът между шампионския отбор на тима от сезон 1990/91 и героите на България от световното първенство в САЩ през 1994 г.

Домакин на събитието, разбира се, ще бъде стадион "Ивайло" в старопрестолната столица, като "виолетовите" обещават в следващите дни да разкрият още подробности около събитията, с които ще бъде отпразнувана 100-годишнината от основаването на Етър.

"Боляри! Настана времето да обявим новина, която от дълго време очаква всеки привърженик на Етър! Нашият любим отбор празнува на 24 април своя вековен юбилей. Предстои ни да отпразнуваме заедно 100 години от основаването на Етър! Подготвена е богата програма с редица интригуващи прояви, с които да бъде отбелязан празника. "Гвоздеят" на програмата е мачът между шампионския Етър и Пеневата чета от САЩ-94, постигнала най-големия успех в историята на българския футбол. Сблъсъкът е под надслов "Звездите на ЕТЪР" срещу "Звездите на НА БЪЛГАРИЯ“!", cе казва в официалното съобщение на Етър Велико Търново.

Участие в празничния двубой се очаква да вземат редица легендарни фигури в историята на "виолетовите", сред които наставникът, извел отбора до титлата през 1991 г. Георги Василев, както и футболистите Красимир Балъков, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, Бончо Генчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Густаво Бусато: Трябва да направим анализ на грешките и да не ги допускаме на дербито с Левски
Густаво Бусато: Трябва да направим анализ на грешките и да не ги допускаме на дербито с Левски
Шиникова с победа на двойки на турнир по тенис в Тунис
Шиникова с победа на двойки на турнир по тенис в Тунис