НОВИНИ

Евелина Николова грабна бронза в Токио с туш

Евелина Николова
bnt avatar logo
от БНТ
14:54, 05.08.2021
11076
Чете се за: 01:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската състезателка по борба Евелина Николова спечели бронзовото отличие в олимпийския турнир в Токио. Тя победи в малкия финал представителка на Руския олимпийски комитет – Валерия Коблова с туш.

Националката ни изигра тактически много добър двубой, след като успя да тушира опонентката си след 2.49 минути на тепиха. Въпреки че рускинята имаше подкрепата на своя треньор - българина Симеон Щерев, тя не успя по никакъв начин да се противопостави на българката.

След отличието на Ева родната ни борба има вече две бронзови отличия от Игрите в японската столица. Вчера Тайбе Юсеин грабна медала в категория до 62 кг.

Евелина Николова постигна две победи на старта на участието си в Токио. На 1/8-финалите тя победи с 3:0 точки полякинята Йовита Врзесейн, а след това в драматична среща се наложи с 6:3 над Анастасия Ничита от Молдова. На полуфиналите Евелина Николова отстъпи с технически туш – 0:11 точки - на Ирина Курачкина от Беларус. По този начин българката стигна до битката за бронза срещу състезателката, преодоляла репешажите.

Снимки: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филип Станев от ИТН отнесе забележка заради скъсани дънки
Филип Станев от ИТН отнесе забележка заради скъсани дънки
Три сигнала до СУ за плагиатство в труд на Петър Илиев
Три сигнала до СУ за плагиатство в труд на Петър Илиев