НОВИНИ

Евертън с безценна победа срещу Челси в битката за спасение, Тотнъм продължава да мечтае за топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:19, 01.05.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
евертън безценна победа челси битката спасение тотнъм продължава мечтае топ
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Евертън победи с минималното 1:0 на своя "Гудисън Парк" състава на Челси и по този начин прибави ценни три точки в битката си за оцеляване в английската Висша лига.

Единственото попадение за момчетата на Франк Лампард отбеляза Ричарлисон в началото на втората част, когато бразилецът наказа груба грешка на капитана на лондончани Сезар Азпиликуета, отмъквайки му топката непосредствено пред наказателното поле на гостите.

В оставащото време домакините очаквано бяха подложени на натиск от отбора на Челси, но отличните намеси на вратаря Джордан Пикфорд запазиха крехкия аванс на "карамелите" и съхраниха шансовете им да останат част от английския елит и през следващия сезон.

С тази победа Евертън събра 32 точки на 18-то място в класирането на два пункта зад отборите на Лийдс и Бърнли. Голямото предимство за отборът от Ливърпул е, че те са с мач по-малко от преките си конкуренти и само една победа би ги измъкнала от зоната на изпадащите.

В същото време отборът на Челси остава на 3-то място с актив от 66 точки, пет повече от четвъртия Тотнъм.

"Шпорите" продължават да са въвлечени в битката за място в топ 4, след като днес надиграха с 3:1 като домакин коравия отбор на Лестър. Хари Кейн и Хьон-Мин Сон на два пъти бяха точни за успеха на тима на Антонио Конте, докато за гостите почетно попадение реализира Келеши Ихеаначо.

Тотнъм обаче отново може да бъде изместен от 4-та позиция, ако по-късно днес големият му съперник Арсенал спечели лондонското дерби срещу Уест Хям. При равенство в този двубой пък "топчиите" ще се изравнят по точки с "шпорите".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Петков: Президентът Радев трябва да се извини на гражданите относно Кирил Петков и Асен Василев
Румен Петков: Президентът Радев трябва да се извини на гражданите относно Кирил Петков и Асен Василев
Стою Стоев, ПП: Електронното здравно досие ще се въведе до 1 август
Стою Стоев, ПП: Електронното здравно досие ще се въведе до 1 август