НОВИНИ

Еврокомисар Бретон: При 3 милиарда имунизирани е ясно, че ваксините работят

bnt avatar logo
от БНТ
09:38, 19.11.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Здраве
Слушай новината

Ваксинацията има ефект и спасява животи, а това е доказано от огромното количество хора по света, които вече са имунизирани. Това заяви в "Денят започва" еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон.

"България е много важна държава в Европейския съюз. Всички сме европейци и всички трябва да се борим срещу една и съща пандемия. Но за съжаление българските приятели губят темпото в борбата с пандемията и тук има най-много смъртни случаи на глава от населението, а това е много голяма трагедия." - каза Бретон.

Той изтъкна, че ваксинацията е единственото работещо решение към момента. Вече са ваксинирани 3 милиарда души по света и е ясно, че ваксините са безопасни. В ЕС над 65% от населението е ваксинирано и това позволява да се спасят животи.

"Имаме късмет в Европа, че имаме възможност за ваксинация. Повечето държави в света искат помощ от нас, но ние в Европа решихме половината от производството да бъде разпределено тук." - каза още Бретон.

По думите му очакванията са, че предстои тежка пета вълна на епидемията, затова е необходимо поставянето на трета доза ваксина.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се представиха Радев и Герджиков на дебата - оценката на социолозите
Как се представиха Радев и Герджиков на дебата - оценката на социолозите
Вирусолог: И този зимен сезон очакваме по-слаба грипна вълна
Вирусолог: И този зимен сезон очакваме по-слаба грипна вълна