НОВИНИ

"Европейци" с изложба за хората, които обичат живота и мечтаят нашироко

европейци изложба хората обичат живота мечтаят нашироко
bnt avatar logo
от БНТ
16:52, 23.06.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Галерия
Слушай новината

Предаването на БНТ "Европейци" откри изложба в градината пред Народния театър "Иван Вазов". Експозицията ще остане до 4 юли 2021 г. и представя 26 пана, на които са показани истории на успеха.

Снимките са направени от репортерските екипи на БНТ по време на пътуванията им в страната и в Европа. Те разказват за героите на предаването от различни градове и села, и интересните им проекти, реализирани с подкрепата на европейските фондове.

Изложбата и цялото телевизионно приключение нямаше да бъдат възможни без неговия идеен създател и продуцент – Татяна Тасева, която не само измисля формата, но го защитава и намира десетки истории по света и у нас. Тя заразява с ентусиазма си колегите от нюзрума на обществената медия и всички посвещават огромна енергия на проекта.

„В очите на успеха се чете смелостта. Трябва да си казваш, че няма невъзможни неща и да не се отказваш. Да вярваш, че можеш да постигнеш това, за което мечтаеш. С течение на времето, докато подготвяхме различните истории, почти всеки един от героите споделяше, че всички около него са му казвали: „Ти си луд, защо се захващаш с това“. А всъщност точно тази здравословна лудост го е довела до успех“, споделя Татяна Тасева.

На изложбата може да видите истории за продукти от мастикови дръвчета; преработка на шипки без никакъв отпадък; топла вода, която достига до цялото село само с един клик върху екрана на телефона; производство на интересни лодки и дори център за адаптиране на космически технологии, които да се ползват от всички нас.

Това са само част от разказите, които са излъчени в "Европейци". На паната ще откриете и QR кодове, които ще ви отведат до конкретното филмче.

Всички истории от "Европейци" може да откриете ТУК

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕП гласува резолюция за докладите за върховенството на закона
ЕП гласува резолюция за докладите за върховенството на закона
Синдикати обсъдиха с премиера бъдещето на ТЕЦ "Марица изток 2"
Синдикати обсъдиха с премиера бъдещето на ТЕЦ "Марица изток 2"