НОВИНИ

Европейската вечер в Разград не беше успешна за Лудогорец

Лудогорец Брага
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:47, 21.10.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец отстъпи с 0:1 от Брага в мач от груповата фаза на Лига Европа. Срещата се игра на „Хювефарма арена“ в Разград пред зрители, които се възползваха от новите антиковид правила у нас, свързани със „зеления сертификат“.

Ранен гол на португалския тим донесе трите точки на Спортинг Брага, което остави Лудогорец на дъното в класирането на Група „F” само с 1 точка.

Мачът не започна добре за „орлите“. След 6 минути игра гредата спаси Лудогорец от попадение. Но едва отдъхнали си от тази ситуация, българският шампион се наложи да преклони глава. В 8-ата минута гостите излязоха напред в резултата за 1:0. Нуно Секейра центрира, за да може Рикардо Орта да прати топката във вратата, пазена от Кристиан Кахлина.

120 секунди по-късно Жосуе Са стреля точно в мрежата на съперника, след като засече с глава, но след бързата намеса на ВАР, попадение не беше зачетено заради засада.

Гостите бяха по-активни и в останалата част от срещата. В 73-ата минута отново гредата не позволи на Брага да увеличи преднината си след удар на Марио Гонсалес.

В 82-ата минута отборът на Лудогорец имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Фабиано Силва в наказателното поле. Нито ВАР, нито съдията отсъдиха нарушаване на правилата.

Лидер в групата със 7 точки е Цървена звезда, който завърши 1:1 с Мидтиланд. Брага е на 2-ата позиция с 6 точки, докато Мидтиланд е на 3-о с 2 пункта. Лудогорец е на дъното с 1 точка.

В следващия кръг българският шампион гостува на Спортинг Брага.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Будьо/Глимт разгроми Рома в Норвегия
Будьо/Глимт разгроми Рома в Норвегия
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (21.10.2021)
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (21.10.2021)