НОВИНИ

"Евровизия" обедини милиони хора от цял свят чрез виртуално музикално шоу

Милена Кирова
от Милена Кирова
21:02, 17.05.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Още

БНТ и още 46 обществени телевизии обединиха милиони хора от цяла Европа и Австралия чрез музиката. Специалното шоу представи песните и артистите от отменената "Евровизия" 2020 в Ротердам. Виктория, която трябваше да представи България с песента "Tears Getting Sober", ще бъде българският артист на конкурса и през 2021 г.

Сякаш светът си е взел почивка - празни улици и площади, живот на пауза и от дистанция - с тази картина започна "Евровизия" 2020.

Реалността ни застигна. В необичайното време, времето на вируса, залата за конкурса "Евровизия" се превърна в болница за спешни случаи. И докато понасяше най-тежките загуби от пандемията - една нация запя от балконите и даде тон на другите за песен, за борба, за живот.

Антонио Диодао - предсавиел на Италия на "Евровизия" 2020: Надявам се сега да помислим върху живота си и изборите, които правим.

Героите на първа линия - медиците, получиха аплодисменти с песен.

Без публика, без изпълнения на живо, без надпревара - само музика и послания за утрешния ден - това беше "Евровизия" 2020.

Виктория Георгиева - български представител на "Евровизия" 2020/2021: Надявам се музиката да ни донесе надежда, кураж и радост. Песента ми разказва историята как да откриеш силата и да преодолееш трудни времена.

Еден Алене - представител на Израел на "Евровизия"2020:
Нищо не може да ни раздели докато споделяме любовта към музиката.

Лииб - представител на Франция на "Евровизия" 2020:
Иска ми се световната криза да ни направи по-силни, по-отговорни и по-обединени.

Дестини Чукониере - представител на Малта на "Евровизия" 2020: Музиката винаги е била моята светлина и се надявам тази вечер да направим нощите ви малко по-светли и сърцата ви малко по-пълни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият външен министър на Израел е с български корени
Новият външен министър на Израел е с български корени
Засилено полицейско присъствие заради кражби на селскостопанска продукция
Засилено полицейско присъствие заради кражби на селскостопанска продукция