НОВИНИ

Фейенорд победи Аякс след нов гол в доиграването на прекратения мач

Аякс - Фейенорд
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:05, 27.09.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът на Нидерландия Фейенорд не се бави много и увеличи проблемите в Аякс, след като в доиграването на прекратения мач през уикенда добави още едно попадение и оформи крайния резултат на 4:0.

Мексиканският национал на Фейенорд Сантяго Гомес добави още един гол, за да оформи хеттрика си в доиграните днес 34 минути. Срещата приключи без публика пред празните трибуни на Йохан Кройф Арена.

Срещата по програма трябваше да се проведе на 25-и този месец, но в 56-ата минута съдията Сердар Гьозюбуюк реши да я прекрати, след като на два пъти публиката на домакините от Аякс правеше обстановката невъзможна. До този момент резултатът беше 3:0 в полза на гостите от Ротердам. Полицията трябваше да използва водни струи и газ, да са разпръсне тълпата извън стадиона.

Днес Хименес се нуждаеше само от три минути след подновяването на играта, за да вкара. Фейенорд така или иначе не промени поведението си и контролираше събитията на терена и в доиграването днес. Игор Пайшао стреля, вратарят на Аякс Джей Гортер отби топката, но тя попадна в Хименес, който без да се бави стреля в мрежата.

Всъщност това е едва втори случай, когато Фейенорд вкарва четири гола във вратата на Аякс като гост, а с победата събира 14 точки и се изкачи на 3-о място в класирането. Начело с по 15 са ПСВ Айндховен и АЗ Алкмаар.

Поражението увеличи проблемите за старши треньора Морис Стейн, чието бъдеще в клуба остава под сериозна въпросителна. След фиаското в неделя Аякс уволни техническия директор Свен Мислинтат, който назначи Стейн. По-рано днес пък часове преди подновяването на мача оставката си подаде и Пиер Еринга, административен директор и отговорник за процесите в клуба.

Аякс има само една победа от началото на сезона и с 5 точки е две позиции над зоната на изпадащите. През миналата година те пропуснаха да се класират в Шампионската лига за първи път от 13 години и сега стигнаха до групите на Лига Европа след елиминиране на Лудогорец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фермер от Великотърновско нае работници от Узбекистан заради липса на български кадри
Фермер от Великотърновско нае работници от Узбекистан заради липса на български кадри
Държавата ще плаща следването на над 2200 студенти, ако имат договор с работодател
Държавата ще плаща следването на над 2200 студенти, ако имат договор с работодател