НОВИНИ

Гневни фенове на Аякс прекратиха дербито с Фейенорд

Привърженици на клуба хвърляха по терена димки, факли и чаши

Аякс - Фейенорд
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:27, 24.09.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-голямото дерби в исторически план в Нидерландия между Аякс (Амстердам) и Фейенорд (Ротердам) беше прекратено при резултат 0:3, след като феновете на домакините започнаха да хвърлят по терена всякакви фойерверки.

Привържениците на Аякс на три пъти спираха мача с хвърляни по терена факли, бомбички и запалени парцали в пластмасови бутилки, както и чашки за бира и безалкохолни напитки. При поредния опит обаче един от най-добрите съдии в страната Сердар Гьозюбююк реши да сложи преждевременен край на дербито "Де Класикер", подканяйки и двата отбора да тръгнат към тунела.

Трите гола във вратата на тима му със сигурност ще донесе още напрежение за треньора Морис Стайн, който кара своя първи сезон в клуба, заменяйки Джони Хайтинга. Преди днешния мач Аякс спечели един мач, в два завърши наравно, а също така има и една загуба. Грандът не се представя и кой знае колко впечатляващо и в Европа, където се промъкна в Лига Европа само с един силен мач – успех с 4:0 над Лудогорец (Разград) в България. 12-кратните шампиони дори си тръгнаха с победа 1:0 на "Йохан Кройф Арена". В първенството те са на 13-о място и изостават на 10 точки от временния лидер ПСВ Айндховен.

Иначе Сантяго Хименес вкара два пъти за защитаващите титлата си в Ередивизи играчи на Фейенорд, като откри в 9-ата минута, а в 18-ата направи 2:0. Игор Пайшало направи 3:0 в 37-ата минута преди в 55-ата срещата да бъде прекратена. Дежурният делегат на Федерацията на Нидерландия (КНВБ), който беше на срещата, отказа да обясни пред медиите какво ще се случва.

През миналата година Аякс завърши на 3-о място и за първи път от 13 години насам не успя да се класира за участие в Шампионската лига, дори и през квалификации.

Един от популярните вестници в страната "Де Телеграаф" съобщи, че веднага след като срещата е била прекратена фенове на домакините са започнали вандалски действия извън стадиона. Някои от тях дори са влезли в схватки с органите на реда, а други са предпочели да избягат, за да се спасят от влизане в ареста.

Снимка: БТА

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осуетен опит на 178 нелегални мигранти да преминат през турско-българската граница
Осуетен опит на 178 нелегални мигранти да преминат през турско-българската граница
Напрежение в Косово, убит полицай и престрелка край манастир
Напрежение в Косово, убит полицай и престрелка край манастир