НОВИНИ

Феновете на Тотнъм с остра позиция срещу ръководството на клуба заради продажбата на Хари Кейн

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
14:54, 12.08.2023
Чете се за: 05:20 мин.
Спорт
хари кейн съобщил съотборниците тотнъм премине реал мадрид
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Продажбата на определяния за любимец на Тотнъм Хотспър и рекордьор по голове Хари Кейн на Байерн Мюнхен оставя феновете „ядосани и наранени“ и поставя под въпрос собствеността на клуба, според Тръста на привържениците на Тотнъм Хотспър (THST).

Днес официално бе съобщено, че 30-годишният Кейн вече е играч на Байерн Мюнхен. Капитанът на Англия подписа четиригодишен договор, като трансферната сума на Кейн възлиза на около 100 милиона евро.
Докато Кейн тръгва към ново приключение, феновете на клуба, изразиха разочарованието си от председателя на клуба Даниел Леви, който е подложен на все по-голяма критика заради упадъка на клуба на терена през последните сезони. Миналия сезон "шпорите" завършиха на осмо място във Висшата лига.

„Не трябваше да се стига дотук. Липсата на съгласувана и последователна футболна стратегия от страна на борда доведе до значителна регресия на терена от 2019 г. насам, което доведе до чувството, че „един от нашите“ няма друг избор, освен да напусне“, се казва в изявлението на привържениците на Тотнъм Хотспър.

Скандиранията срещу Борда се превърнаха в чести явления в домакинските мачове, въпреки че мнозина посочват факта, че Леви е предоставил на клуба един от най-добрите стадиони в света и тренировъчно игрище, което е обект на завист от повечето клубове.

Управителният съвет е просто временен пазител на този клуб. Ако този управителен съвет не споделя амбицията на един от най-великите ни играчи, тогава как могат феновете да се чувстват спокойни в посоката на този футболен клуб? Искаме обяснение кой точно е инициирал продажбата и защо това се случи броени часове преди началото на сезона. Управителният съвет на клуба трябва да направи публично изявление, да отговори на въпроси относно тяхното управление и да покаже, че знае какво означава да поставиш футбола на първо място", питат още феновене на Тотнъм в изявлението си.

В изявление на официалния сайт на клуба Даниел Леви казва, че те са опитали всичко, за да задържат Кейн.

„Опитвахме в продължение на дълъг период от време да задържим Хари и неговите представители за удължаване на договора както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. За него обаче беше ясно, че иска ново предизвикателство", заявява още Леви.

Кейн има 280 гола в 435 мача за Тотнъм във всички турнири, а във Висшата лига той има 213 попадения и е само на 47 гола от рекорда на Алан Шиърър. Той обаче не успя да спечели нито един трофей в кариерата си с "шпорите", като има два сребърни медала от Купата на лигата и един от Шампионската лига. Кейн е рекорден голмайстор и в историята на английския национален отбор с 58 гола в 84 мача. С родината си нападателят завърши втори на Евро 2020 и стана голмайстор на Мондиал 2018, където Англия завърши на четвърта позиция.

"Трудно е да се изразя с думи и да кажа "довиждане" на клуба и феновете, които направиха толкова много за мен през цялата ми кариера. Вие винаги ще бъдете в сърцето ми. Благодаря, Тотнъм. Благодаря, фенове на Тотнъм", каза футболистът в социалните мрежи, обръщайки се към вече бившия си отбор.

Все още не е ясно дали Кейн ще успее да дебютира за Байерн още в двубоя за Суперкупата на страната, но по-вероятно е първият му мач да е на старта на Бундеслигата след седмица.

Клубният президент на баварците Херберт Хайнер приветства Хари Кейн в Мюнхен с думите: "Много сме щастливи за това класно ново попълнение. Трансферът изискваше упоритост и постоянство - моите комплименти към всички, които участваха в тези преговори, водени от нашия главен изпълнителен директор. Кейн не просто ще подсили Байерн, а е придобивка за цялата Бундеслига."

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 20 души преплуваха река Дунав край Силистра
Над 20 души преплуваха река Дунав край Силистра
Лили Иванова излиза тази вечер на сцената на Античния театър в Пловдив
Лили Иванова излиза тази вечер на сцената на Античния театър в Пловдив