НОВИНИ

Фернандо Сантош: Няма лесни групи

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:48, 02.04.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
фернандо сантош лесни групи
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Португалия Фернандо Сантош коментира за първи път жребия за груповата фаза на Световното първенство в Катар.

"Мореплавателите" попаднаха в една група с отборите на Уругвай, Гана и Южна Корея, а Сантош определи своя тим като фаворит в тази компания, макар да заяви, че неговите момчета трябва да внимават със съперниците.

"Няма лесни групи, има трудни групи. Това е жребият. В тази група сме отбори от четири континента. Гана и Южна Корея са отбори, които познаваме по-малко и трябва да бъдем внимателни. На последното Световно вече се изправихме срещу Уругвай. Въпросът е дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна. Ако погледнем класирането, Португалия е фаворит, но на последното първенство загубихме от Уругвай, а Пауло (б.р. – Бенто) е в много силна серия с Южна Корея. Смятам, че е добре, че започваме участието си три-четири дни след началото на турнира заради натоварения график на футболистите", коментира Сантош.

Със сигурност един от най-любопитните дуели в тази група ще бъде между Португалия и Южна Корея, тъй като азиатците са водени от португалския специалист Пауло Бенто.

Именно Бенто беше последният селекционер на Португалия преди начело на "мореплавателите" да застане Фернандо Сантош и да спечели с тях Евро 2016 и дебютното издание на Лигата на нациите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски: Обстановката в източните райони остава изключително тежка
Зеленски: Обстановката в източните райони остава изключително тежка
Заловиха в разградско нелегални мигранти от Афганистан
Заловиха в разградско нелегални мигранти от Афганистан