НОВИНИ

Филип Филипов пред БНТ: Никой в ЦСКА не се крие от отговорност, няма възможност новият стадион да не бъде построен (ВИДЕО)

"Футболистите трябва сами да се вдигнат за мача с Левски, защото там ще победи по-мотивираният отбор, въпреки че аз смятам, че ние сме по-добри спортно-технически. Този двубой е повече на характери  и в него позициите в класирането нямат толкова голямо значение", сподели бившият футболист на "червените" часове преди Вечното дерби срещу Левски

филип филипов никой цска крие отговорност възможност новият стадион построен видео
bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 07.04.2024
Чете се за: 06:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов даде ексклузивно интервю за предаването "Арена спорт", в което коментира всички интересни теми около "червения клуб" броени часове преди Вечното дерби срещу Левски.

На първо време един от ръководните фактори при "армейците" обърна внимание на допуснатата загуба през седмицата от състава на Локомотив Пловдив, като опроверга появилите се информации, че причина за слабата игра на тима са били забавяния на заплатите на играчите.

"Последният мач беше наистина слаб за нас. Показали сме, че може да играем много добре, но в последния двубой желанието, концентрацията и настроението в играта не ни бяха на ниво", започна Филипов.

"Този месец имахме доста плащания, но появилата се информация за забавянето на заплатите беше некоректна. Факт е, че имаше забавяне за плащанията към футболистите с 15 дни, но те бяха уведомени за това и нямаше драма. Няма никаква опасност от проблеми за ЦСКА. Собствениците на клуба са добре известни фигури в обществото, знае се и с какви финансови средства разполагат, но просто този месец имаше организационно забавяне на заплатите", продължи той.

Бившият футболист на ЦСКА беше категоричен още, че на дневен ред пред ръководството не седи смяна на наставника Нестор Ел Маестро и допълни, че никой в клуба не се крие от отговорност.

"Не е вярна информацията, че ЦСКА ще трябва да плати голяма неустойка при уволнение на треньора. Така или иначе неговата смяна никога не е седяла на дневен ред", обяви Филип Филипов.

"Феновете винаги са показвали, че са зад отбора. Всеки в клуба носи отговорност за работата, която върши. За играчите тя е една, за треньорския щаб друга, а за нас като ръководство - трета. Никой не бяга от отговорност или да се крие", добави бившият бранител.

Изпълнителният директор на "червените" даде отговор и на въпроса дали поражението от Локомотив Пловдив е сложило край на амбициите на столичани в борбата за титлата.

"Загубата от Локомотив Пловдив намали шансовете ни за титла, но битката не е приключила. Докато имаме теоретична възможност да се борим за първото място, ние ще го правим. Недоволството на феновете е нещо нормално, защото техните очаквания са всяка година ЦСКА да бъде шампион. Ние сме единственият отбор, който всеки сезон се опитва да се противопостави на Лудогорец, но наистина нещо малко не ни достига. Според мен обаче това "малко" е и много голямо и затова трябва да се продължи да се надгражда. Аз вярвам, че съвсем скоро ЦСКА ще бъде там, където му е мястото. Миналата година бяхме много близо до титлата. Имахме два мача, от които трябваше да спечелим поне един, за да станем шампиони. Визирам домакинствата на Лудогорец и на ЦСКА 1948, в които нещо не ни достигна. Не знам дали това е било увереност, спортен шанс или самочувствие", коментира Филипов.

Шампионът на България с ЦСКА отправи поглед и към предстоящото Вечно дерби срещу Левски, което той определи като "двубой на характер", а освен това се върна назад в годините във времената, в които той беше на терена срещу "сините".

"Футболистите трябва сами да се вдигнат за мача с Левски, защото там ще победи по-мотивираният отбор, въпреки че аз смятам, че ние сме по-добри спортно-технически. Този двубой е повече на характери и в него позициите в класирането нямат толкова голямо значение. Това е един мач на чест и на престиж, а и аз не си спомням кога за последно и ЦСКА, и Левски са влизали в него след загуби", заяви Филип Филипов.

"Всяка една победа срещу Левски е сладка и удоволствието е голямо. За мен обаче най-стойностните успехи срещу тях са през май 1997 година, когато ги победихме два пъти в рамките на 20 дни - веднъж за първенството и след това на финала в турнира за Купата, с което направихме дубъл", каза още той.

Накрая изпълнителният директор на "армейците" засегна и темата със строежа на новия стадион, като успокои всички привърженици, че няма опасност съоръжението да не бъде завършено.

"Всичко около стадиона върви в срокове. Компанията, която отговаря за демонтажа вече започна да докарва своята техника. В понеделник вече ще започне същинската част от демонтажа, защото ще бъде отворена строителната площадка и хората ще започнат своята работа. Искам да подчертая, че машините, които ще бъдат използвани са много модерни и екологични, което ще бъде голямо предимство за парка", сподели един от ръководните фактори при "червените"

"Няма възможност този стадион да не бъде построен. Самият факт, че в понеделник стартира демонтажа на старото съоръжение гарантира, че там ще бъде построено и новото. Нека не забравяме, че този стадион не е само наша собственост. Държавата също има своето участие и просто няма как той да не бъде построен. Искам да успокоя всички, че ЦСКА ще има хубав и модерен стадион", завърши Филип Филипов.

Цялото интервю с него гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стадион "Българска армия", приел редица паметни моменти в историята на ЦСКА (ВИДЕО)
Стадион "Българска армия", приел редица паметни моменти в историята на ЦСКА (ВИДЕО)
17 руски дрона са обезвредили украинските сили
17 руски дрона са обезвредили украинските сили