Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Филип Киркоров посети БНТ и подкрепи българската песен за Евровизия 2021

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
15:56, 20.03.2021
6004
Чете се за: 05:05 мин.
Култура
Слушай новината

Един разкошен повод пак да се видим с краля на руската естрада Филип Киркоров в България е "Евровизия 2021". Днес той ще представи песента на молдовската певица Наталия Гордиенко. Песента се казва "Сахар" и е написана от него. Това обяви Филип Киркоров, който се срещна с генералния директор на БНТ Емил Кошлуков и използва случая да предаде поздрави на нашия представител на Евровизия певицата Виктория.

Ето какво сподели пред нашата камера:

"Скъпа България, много се радвам пак да се видим. Поне за малко, но съм щастлив пак да стъпя на родната си земя. И съм щастлив, че съм тук по един много красив повод - това е един музикален празник за цяла Европа, който изпуснахме миналата година. Това е Евровизия. Аз днес съм неслучайно тук, ще представя песента на молдовската певица Наталия Гордиенко, автор на която се явявам аз. Песента се казва "Сахар", "Захар", а захар за мен е едно нещо сладко, а сладкото, кое е най-сладкото при нас - това е нашата Родина, нашите близки, любовта и искам да използвам случая да предам поздрави на потресаващата млада певица Виктория, която ще представя тази година България на Евровизия в конкурса в Ротердам. Този конкурс няма граници, песента няма граници, ние всички се обединяваме от една идея - в този луд свят да забравим поне за една вечер за недоразуменията, за политиката, да се обединим в една голяма държава на име "Песен и любов".

И затова днес съм тук като гост на БНТ, беше ми приятно да срещна своите колеги и в този музей, който тук видях в Българската национална телевизия, искам да подаря специален подарък от моето юбилейно шоу в Русия, което направих в Кремъл, шоуто на Франко Дергоне.

Това е специално издание с всички песни от това шоу, то беше много красиво. С това шоу имах турне преди няколко години в цяла България и надявам се, че догодина, когато навърша своя юбилей 55 години... да, Филип Киркоров става на 55! Остаряваме бавно, неусетно почти, но душата ми винаги ще бъде млада, защото съм израснал и се родих на Черно море, в слънчева Варна и ще използвам всеки момент, за да идвам тук и да къпя в любов със своите приятели.

И още веднъж - един разкошен повод да се видим е моята визита тук по случай Евровизия и за представяне на нашата песен от Молдова на българския зрител. И естествено с пожелание още веднъж за голям успех на една много талантлива българска певица Виктория, на която пожелавам голям успех в Ротердам и надявам се да се видим на живо след няколко седмици в Холандия.

Дано всичко да стане както си мислим, а засега ви пожелавам само едно - здраве и най-важното искам да пожелая здраве на своите леля и чичо, които са от Варна, леля Маре и чичо Хари, които гледат сега тази програма и се вълнуват много, защото можаха да дойдат да се видим в София, защото ситуацията е такава, че дори не можем да се видим един друг поради тази история с коронавируса, но надявам се всичко ще бъде добре и скоро ще се видим на Черно море, което обожавам, обожавам българската музика, своите приятели и всичко свързано с най-важното в живота - любовта.

С една голяма любов, с едно голяма сърце от Русия към България, от Молдова към България, от Гърция към България и обратно. Това е. Да сте живи и здрави! Филип Киркоров е с вас!"

Представители на четири държави са в България, за да заснемат своите предварителни изпълнения за Евровизия. Тези записи максимално наподобяват изпълнението на живо в Ротердам и гарантират провеждането на конкурса в условията на пандемия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петра Влъхова спечели Кристалния глобус
Петра Влъхова спечели Кристалния глобус
Илиан Илиев: За атака на Лига Европа в шестицата ще е трудно
Илиан Илиев: За атака на Лига Европа в шестицата ще е трудно