НОВИНИ

Филип Кръстев дебютира с гол за ФК Лос Анджелис в САЩ

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:09, 09.08.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
филип кръстев дебютира гол лос анджелис сащ

Българският футболен национал Филип Кръстев направи мечтан дебют в САЩ с екипа на ФК Лос Анджелис, отбелязвайки гол за своя тим при успеха с 4:0 у дома срещу Реал Солт Лейк в мач от осминафиналите в турнира за Купата на лигите.

След нулево първо полувреме на стадиона в Лос Анджелис след почивката домакините се развихриха, като Денис Буанга даде аванс на своя тим с да бързи гола в 52-ата и 56-ата минута.

Шест по-късно пък Нейтън Ордас направи резултата класически, възползвайки се от центриране по земя от фланга на свой съотборник.

Около четвърт час преди края на двубоя в игра влезе и Филип Кръстев, а в 84-ата минута той ознаменува и дебюта си с гол. Бившият играч на Славия и Левски получи подаване от поляка Матеуш Богуш напредна отдясно и стреля в близкия ъгъл на вратата, а след рикошет в крака на бранител топката попадна в мрежата на Реал Солт Лейк за крайното 4:0.

По този начин българинът се превърна в играчът, който реализира най-бързия гол след дебюта си с екипа на ФК Лос Анджелис в историята на клуба.

Така, шампионът в МЛС от предишната кампания продължава убедително към четвъртфиналите в турнира за Купата на лигите, където го очаква сблъсък с мексиканския Монтерей. Двубоят е тази събота (12 август) от 03:00 часа сутринта българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реакция срещу агресията: Как можем да защитим жертвите на насилие?
Реакция срещу агресията: Как можем да защитим жертвите на насилие?
Пламена Миткова на финал в скока на дължина на европейското по лека атлетика до 20 г.
Пламена Миткова на финал в скока на дължина на европейското по лека атлетика до 20 г.