НОВИНИ

Формула 1 дарява един милион евро за справяне с последиците от наводненията в Емилия Романя

формула дарява един милион евро справяне последиците наводненията емилия романя
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:17, 19.05.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният шампионат Формула 1 ще направи дарение от един милион евро по най-бързия възможен начин, за да компенсира до колкото е възможно щетите, които претърпя италианския регион Емилия Романя от проливните дъждове и наводнения от последните дни. Сумата ще бъде дарена на Агенцията за териториална безопасност и гражданска защита на регион Емилия-Романя, съобщиха от управителния съвет на автомобилния шампионат пред агенция АП.

Състезанието от Формула 1 беше планирано за този уикенд в Емилия Романя, но отменено поради природното бедствие, от което пострада цялата територия около пистата Имола, град Болоня, Модена и Реджо Емилия.

"Ситуацията, пред която са изправени хората в региона, е ужасна. Но знам, че издръжливостта и характера на населението на Емилия Романя винаги са били на забележителна висота. Както много пъти в Италия, хората ще преодолеят и тази криза", заяви президентът на Формула 1 Стефано Доменикали.

"Ние трябва да направим всичко възможно, за да ги подкрепим в този труден момент и затова даряваме. Искаме да помогнем на усилията им с оказване на помощ на място", добави той.

Отборът на Ферари обяви вчера, че тяхната корпорация също е дарила 1 милион евро за справяне с последиците от наводненията. Няколко от водещите пилоти – в това число Шарл Льоклер от Ферари, поиска стартиране на кампания за набиране на средства по този случай. Също така част от събраните пари ще бъдат пренасочени и за справяне с климатичните проблеми в района на базата им Маранело.

Потвърденият брой на загиналите в Северна Италия нарасна до 14, след като тялото на възрастен мъж беше открито в град Фаенца в петък, съобщиха информационните агенции ANSA и Adnkronos. Междувременно евакуациите на хора от засегнатите райони продължават.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Капитанът на ПСЖ удължи договора си с клуба
Капитанът на ПСЖ удължи договора си с клуба
Русия обяви "Грийнпийс" за нежелана организация
Русия обяви "Грийнпийс" за нежелана организация