НОВИНИ

Франция разгроми Намибия и се класира за четвъртфиналите на световното първенство по ръгби

Франция се разправи с тима на Намибия, записвайки успех с 96:0, което е и най-голямата победа, която ръгби отборът на страната е постигал в официален мач.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева , Източник: corner.dir.bg
09:54, 22.09.2023 (обновена)
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
франция разгроми намибия класира четвъртфиналите световното първенство ръгби
Слушай новината

Световното първенство по ръгби продължава с пълна сила, а домакинът Франция по безпощаден начин показа своята мощ.

След изключителния успех на старта над големия фаворит Нова Зеландия, а след това трудния, но заслужен успех над Уругвай, сега Франция се разправи с тима на Намибия, записвайки успех с 96:0, което е и най-голямата победа, която ръгби отборът на страната е постигал в официален мач.

До този момент най-голямата разлика, с която французите бяха печелили официален мач бе 77 точки, а и никога "петлите" не бяха отбелязвали подобен брой точки.

Категорично представяне, което обаче в никакъв случай не бе неочаквано, защото за три мача от началото на Мондиала, отборът на Намибия е с точкова разлика от 11:219, след като през миналата седмица претърпя тежки поражения от Италия и Нова Зеландия. Намибия е отборът, който държи антирекорда за най-тежко поражение на световно първенство. Той датира още от 2003-а, когато африканците загубиха от Австралия с 0:142.

Снощи на "Велодром" в Марсилия резултатът бе 54:0 още на полувремето след осем есета, а категоричното представяне продължи и след почивката, за да запише Франция своя рекорден успех с общо 14 есета.

Това съвсем логично превърна домакините в първия сигурен четвъртфиналист в турнира, а за второто място в тази група битката ще е между Италия и Нова Зеландия, като до момента италианците има две победи от два мача, а новозеландците са с победа и загуба. Решителният директен мач между двете страни е на 29 септември.

Лошата новина от вечерта обаче бе свързана с контузията на една от звездите във френския тим - Антоан Дюпон, който получи травма в лицето в 46-ата минута при челен сблъсък с Йохан Дейзъм от тима на Намибия, който получи първо жълт картон, а след това и червен. По-късно се оказа, че Дюпон е с фрактура на челюстта.

БНТ 3 ще излъчи два мача този уикенд. На 23 септември от 22:00 ч. гледайте срещата Южна Африка – Ирландия, а на 24 септември също от 22:00 ч. ще покажем мача Уелс – Австралия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

рете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел представи визията и приоритетите на България за Срещата на върха за бъдещето през 2024 г.
Мария Габриел представи визията и приоритетите на България за Срещата на върха за бъдещето през 2024 г.
Липса на шофьори в столичния градски транспорт
Липса на шофьори в столичния градски транспорт