НОВИНИ

Франк де Бур: Трябва да растеш по време на турнир

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:23, 18.06.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
франк бур растеш време турнир
Слушай новината

Селекционерът на Нидерландия Франк Де Бур очаквано беше в приповдигнато настроение след втория пореден успех на неговия тим на Европейското първенството.

Вчера "лалетата" надиграха с 2:0 тима на Австрия и по този начин си гарантираха първото място в Група "С" и очакват без напрежение последния мач в групата срещу Северна Македония.

Де Бур заяви в интервюто след срещата, че е много важно за Нидерландия да израства като отбор и допълни, че в подобен турнир е много важен колективът.

"Трябва да растеш по време на турнир – особено що се отнася до отборната игра. Трябва също да почувстваме системата на игра, подредбата, линиите. Имахме дискусия с отбора как да се подобрим. Това беше добре, в това трябва да се подобрим. Така се израства по време на такъв турнир като европейското. Много е важен колективът."

Селекционерът говори и за голямата звезда на отбора Мемфис Депай, споделяйки, че бързоногият футболист ще продължи да се подобрява с развитието на турнира.

"Мемфис Депай ще изиграе много важна роля в следващите мачове, които ще бъдат още по-важни. Сигурен съм, че ще го направи. Той изработи дузпата и участва при втория гол. Депай знае, че може и още по-добре. Може да покаже качествата си в по-късните етапи на надпреварата."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топпрокурори и следователи са привикани в полицията
Топпрокурори и следователи са привикани в полицията
Втори медал за родната борба от Евро 2021 при кадетите
Втори медал за родната борба от Евро 2021 при кадетите