НОВИНИ

Габриела и Стефани Стоеви напускат Токио с вдигнати глави

габриела стефани стоеви напускат токио вдигнати глави
bnt avatar logo
от БНТ
14:39, 27.07.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Българските състезателки по бадминтон Стефани и Габриела Стоеви завършиха с победа участието си на Олимпиадата в Токио.

В мач без значение от груповата фаза на надпреварата, тъй като момичетата вече бяха загубили шансове за фазата на елиминациите, се наложиха с 2:1 (21:11, 16:21, 21:17) гейма за 59 минути над дуото от Тайланд - Йонколфан Кититаракул и Равинда Прайонджай.

Българките започнаха с две поредни загуби в потока, но в последния мач победиха номер 8 в световната ранглиста. По този начин те завършват на трето място в групата. Само първите две позиции дават право за участие в следващия етап.

Другата ни представителка в бадминтона Линда Зечири също започна с поражение надпреварата. Тя ще опита да се реваншира във втория си мач на сингъл, който е утре, 28 юли, от 3.40 часа българско време.

Най-добрата ни състезателка в този спорт до момента Петя Неделчева коментира за БНТ представянето на сестри Стоеви: „Могат да си тръгнат с високо вдигнати глави. Те са една от двойките, която ще може да спори за призови места по големите турнири в следващите години. Надявам се да продължат да тренират и да имат развитие в играта. Надявам се след 3 години да се представят много по-добре в Париж. Там се надявам да сме една от двойките, които ще се борят за медал. Трябва им да са само здрави и един добър подход на тренировъчния процес.“

Двете момичета споделиха след мача, че са много разочаровани заради пропуснатия шанс най-вече в стартиращия си мач.

"Щастливи сме, че спечелихме този мач, но сме разочаровани, защото бяхме на 2 точки от четвъртфинала, което беше нашата цел. Да, много съжаляваме за първия мач, но сме много разочаровани. Бяхме само на две точки и не успяхме да реализираме целите, които сами си поставихме, разочаровахме и нашите фенове", сподели Стефани Стоева за БНТ.

Двойката разкри, че вече гледа към предстоящото Световно първенство, което ще се състои в края на годината.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабаков с втори пореден наряд на Олимпиадата в Токио
Кабаков с втори пореден наряд на Олимпиадата в Токио
Красимир Симонски е определен за национален координатор по киберсигурността
Красимир Симонски е определен за национален координатор по киберсигурността