НОВИНИ

Ген. Атанасов: Северна Македония не е лесна тема и на този етап аз не виждам единомислие по нея

bnt avatar logo
от БНТ
19:29, 07.04.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Планът за възстановяване вече е подписан и това е една добра новина, каза в "Още от деня" ген. Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България" и зам.-председател на НС.

"Това, че ние ще получим такава солидна финансова подкрепа от ЕК, е много сериозна глътка въздух за българската икономика и, разбира се, очакването не само на Европейската комисия, а и на българските граждани е да има реформи", подчерта той.

Ген. Атанасов заяви, че не знае за условие подписването на Плана за възстановяване да е обвързан с промяна в позицията ни за Северна Македония. Категорично заяви, че при това управление всичко се случва публично и няма задкулисни договорки.

"Българският парламент не е оня гумен печат, който беше в миналото на решенията на Борисов, които той вземаше еднолично, всичко се случва публично", посочи заместник-председателят на ДБ.

По думите му има обсъждане на темата "Македония", виждаме колко са разнопосочни позициите, няма водени преговори, българите са много чувствителни на тази тема.

"Това не е лесна тема и на този етап аз не виждам единомислие по нея", каза Атанас Атанасов и поясни, че публично от "Демократична България" не са заявили позиция и решение по въпроса за Северна Македония не е вземано.

И посочи, че от "Има такъв народ" и БСП заявяват резерви.

"Така че този дебат предстои", каза ген. Атанасов.

Позицията на "Демократична България" за войната в Украйна и какво каза заместник-председателят на коалицията вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Естония и Финландия ще наемат плаващ терминал за втечнен газ
Естония и Финландия ще наемат плаващ терминал за втечнен газ
Светлана Каменова на полуфинал в Хелзинки
Светлана Каменова на полуфинал в Хелзинки