НОВИНИ

ГЕРБ за Плана за възстановяване: Тепърва ще разберем какви ангажименти е поело правителството към ЕК

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:26, 07.04.2022
Чете се за: 01:30 мин.
Политика
Слушай новината

ГЕРБ критикуват, че досега не е станало ясно какво точно включва Планът за възстановяване и устойчивост. Иронично коментираха, че това е "кристална прозрачност". Според тях тепърва ще разберем какви ангажименти е поело правителството към Европейската комисия.

А Теменужка Петкова обясни защо според нея досега не се е говорело конкретно за поетите ангажименти.

"Изваждането от състава на БЕХ на две от най-печелившите търговски дружества в рамките на БЕХ, а именно Електроенергийният системен оператор и "Бултрансгаз", тъй като тези две дружества с активи за милиарди и печалби за стотици милиони. Тези дружества ще бъдат отделени и ще бъдат прехвърлени към Министерство на енергетиката. И второто, което е много важно, това е първата стъпка към приватизацията на тези дружества. Защо толкова дълго време се криеше планът", каза Петкова.

Докато се провеждаше срещата с Урсула фон дер Лайен, от младежката организация на ГЕРБ се събраха пред Министерския съвет, за да могат европейските институции да ги чуят. Скандираха "оставка" и "корупция". Заявиха, че не са доволни от управлението и изразиха недоволството си от високите цени и инфлацията у нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светлана Каменова на полуфинал в Хелзинки
Светлана Каменова на полуфинал в Хелзинки
Изписаха от болницата 19-годишния младеж, който пострада на мача между "Пирин" и "Левски"
Изписаха от болницата 19-годишния младеж, който пострада на мача между "Пирин" и "Левски"