НОВИНИ

Георги Аврамчев: Допинг пробите на всички плувци са отрицателни

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:35, 09.04.2021
Чете се за: 01:00 мин.
Други спортове
георги аврамчев допинг пробите всички плувци отрицателни

Председателят на българската федерация по плуване Героги Аврамчев заяви по време на пресконференция, че в добавките, които получават родните национали няма наличие на забранени вещества

Витамините, които приемат плувците ни, са били изследвани в австрийска лаборатория след допинг скандала с уличените в употреба на анаболния стероид станозолол национали Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов.

"Няма наличие на забранени вещества в добавките. Това показа изследването. Допинг пробите на всички състезатели от националните отбори са с отрицателен резултат. Над 200 допинг теста са направени за последните две години, които винаги са били отрицателни. Българска федерация по плувни спортове изчисти името си и ние вече не сме страна в този конфликт. Това не означава, че няма да окажем пълно съдействие на тримата уличени в употреба на допинг. Никога не са давани забранени средства на нашите състезатели. Нашето вътрешно разследване не показа как са попаднали забранените вещества в пробите на тримата състезатели", заяви Георги Аврамчев на пресконференцията.

Председателят на родната федерация сподели още, че за последните 2 години националите по плуване са показали невероятни постижения, донесли са медали от големи първенства, участвали са във финали на световни и европейски първенства и всичко това е станало без нашите състезатели да разчитат на забранени вещества.

"За последните 2 и половина години от олимпийския цикъл българските национални състезатели са подобрили 103 рекорда. Имаме медали от големи първенства на Йосиф Миладинов, финал на световно първенство на Антъни Иванов, десет финала от световни и европейски първенства - мъже, жени, юноши и девойки. Имаме три олимпийски норматива "А" и сме близо до още два - на Любомир Епитропов и Габриела Георгиева. Всичко това говори за добре свършена работа. На прав път сме, без да разчитаме на странични помощни средства", допълни Аврамчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младеж в Бургас отглеждал марихуана в палатка в хола си
Младеж в Бургас отглеждал марихуана в палатка в хола си
"Пътна полиция" с нова акция: Ще следи мотоциклетистите
"Пътна полиция" с нова акция: Ще следи мотоциклетистите