НОВИНИ

Георги Дерменджиев: Шансовете ни срещу Сервет остават 50 на 50, Чочев е много опитен играч и ще разчитаме на него (ВИДЕО)

георги дерменджиев шансовете сервет остават чочев опитен играч разчитаме видео
bnt avatar logo
от БНТ
12:43, 18.02.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори ексклузивно за БНТ след завръщането на тима от Швейцария, където в четвъртък вечер разградчани завършиха 0:0 със Сервет в първи дуел от плейофния кръг на Лигата на конференциите, както и в навечерието на подновяването на битката в Първа лига.

На първо време наставникът на "орлите" изрази задоволството си от привличането на опитния български халф Ивайло Чочев, който според него ще бъде полезен за отбора.

"Ивайло Чочев е много опитен играч и ние ще разчитаме на него. Със сигурност неговото идване ще повиши конкуренцията в хафловата ни линия", сподели Дермеджиев и допълни, че не се очакват изходящи трансфери при българския шампион.

Родният специалист коментира още преминаването на бившия играч на Лудогорец Игор Тиаго в английския Брентфорд, заявявайки, че по този начин българския клуб си създава имидж в Европа.

"Трансферът на Игор Тиаго във Висшата лига няма толкова значение от финансова гледна точка за нас. Важни са е имиджът, който си създава клубът и конкурентоспособността на играчите, които виждат, че само в рамките на седем месеца един футболист може да стигне от Лудогорец до Англия", каза бившият национален селекционер.

Георги Дерменджиев се върна и на първия двубой със Сервет, като беше категоричен, че въпреки домакинството предимство на Лудогорец в реванша шансовете за продължаване напред си остават 50 на 50.

"Като резултат съм доволен от първия двубой срещу Сервет, защото все пак мачовете са два. Противника с нищо не ни изненада и сме удовлетворени от равенството в Женева. Фактът обаче, те има повече изиграни срещи от нас може да им бъде от полза. Очаквам реваншът в Разград да бъде още по-труден, така че за мен шансовете остават 50 на 50", смята 69-годишният наставник.

Накрая треньорът на Лудогорец обърна внимание и на битката в българското първенство, както и на сгъстения цикъл на разградчани в първите седмици от пролетния полусезон.

"Трябва да покажем шампионско лице срещу Черно море. Лудогорец е свикнал да играе в сгъстен цикъл, тъй като между 10 февруари и 3 март имаме да изиграем цели седем мача, които са много важни. За мен е добре да играем на три фронта, защото това означава, че "ние сме в играта", завърши Георги Дерменджиев.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
151 години от гибелта на Васил Левски - в Карлово е кулминацията на проявите
151 години от гибелта на Васил Левски - в Карлово е кулминацията на проявите
Три медала за България от боксовия турнир „Дракула Оупън“ в Румъния
Три медала за България от боксовия турнир „Дракула Оупън“ в Румъния