НОВИНИ

Георги Иванов: Ще опитам да се свържа с Бербатов, той, Стилиян и Мартин могат да бъдат полезни за обединението

георги иванов опитам свържа бербатов стилиян мартин бъдат полезни обединението
bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 18.03.2024
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Новоизбраният президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов говори пред журналистите, след като връчи наградата за "Футболист на годината" на вече четирикрания носител на приза Кирил Десподов.

Иванов разкри, че обмисля през следващата седмица да направи опит за среща с Димитър Бербатов, когото той победи по време на изборите за нов президент на централата миналия петък. По негови думи Бербатов заедно със Стилиян и Мартин Петрови "могат да бъдат полезни за обединението в името на българския футбол".

"Другата седмица ще опитам да направя контакт с Димитър Бербатов, за да поговорим и да се видим. И той, и Стилиян, и Мартин могат да бъдат полезни за обединението в името на българския футбол. Те са млади и интелигентни хора, безсмислено е да водим войни, от които няма никаква полза", започна Иванов в първия си работен ден като ръководител на БФС.

"Не е много удачно да се прави Изпълком по време на мачове на националния отбор. Не очаквайте всичко да се случи веднага, каквото сме планирали. Както казах, промените ще се случват постепенно. За момента идеите ни са да проведен изпълком на 29 март", продължи той.

След церемонията "Футболист на годината" двукраният носител на наградата призна, че Кирил Десподов и неговите подгласници - Илия Груев-младши и Ивайло Чочев - заслужават да бъдат поздравени, но в същото време отчете, че в класациите по постове призовете са грабнали чужденци.

"С най-голямо удоволствие гледах футболистите, които са наградени. И тримата заслужават. Надявам се, че те ще бъдат стимул за младежките национали. Не ми хареса това, че имаше прекалено много чужденци в категориите по постове. Надявам се в следващите години да има повече българи. С много работа това може да се случи. Но трябва треньорите да влагат всичко от себе си. Не казвам че е лошо, че са чужденци, но това е и стимул за нас като федерация и догодина да има повече наши играчи. За това трябва да работим – за да има конкуренция. Особено с хората, които показват потенциал и като резултати, и като качества", смята легендата на Левски.

Накрая Георги Иванов бе попитан и дали вярва в шансовете на България да играе на световното първенство през 2026 година в САЩ, Канада и Мексико.

"Ние като спортисти искаме винаги са побеждаваме. Преди предходните квалификации за Евро 2024 също обявихме за цел класирането. Сега в предстоящата Лига на нациите от есента искам да сме по-умерени. Но големият спортист трябва да носи и напрежение. Дано са стигнали и до това ниво, за да държат напрежение нашите играчи. Физически и като психическа устойчивост трябва да са друго ниво. На големите форуми се класират големите спортисти. А голям спортист без солидна психическа подготовка не може", заяви той.

"Когато резултатите са добри, хората се обединяват. Ние имаме желание и идеи да се обединят всички, които обичат футбола. Затова ще работим и в националния отбор, там също да имаме резултати", завърши новият президент БФС.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външните министри от ЕС се споразумяха за план за санкциониране на израелски заселници
Външните министри от ЕС се споразумяха за план за санкциониране на израелски заселници
Спортни новини 18.03.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 18.03.2024 г., 20:50 ч.