НОВИНИ

Кирил Десподов отново спечели наградата "Футболист на годината"

В крайното класиране капитанът на националния отбор изпревари Илия Груев-младши и Ивайло Чочев, като любопитното е, че тримата оглавиха подреждането и преди година

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:32, 18.03.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
кирил десподов отново спечели наградата футболист годината
Слушай новината

Капитанът на националния отбор на България Кирил Десподов за трета поредна година беше избран за "Футболист на годината".

За играча на гръцкия ПАОК това е общо четвърти случай в кариерата му, в който той грабва най-престижната индивидуална награда за българските футболисти. По този начин Десподов излезе на трето място във вечната класация на приза "Футболист на годината", като пред него остават единствено Христо Стоичков и Димитър Бербатов.

"Тази награда е огромна чест да я спечелих, задължава и дава мотивация да се трудиш и да си по-добър. За трета поредна година идва при мен, вървял съм в правилната посока, надграждал съм. Благодаря на всички мои треньори в клубовете и националния отбор, без тях нямаше как да спечеля тази награда. Благодаря на семейството и годеницата ми. Който и от нас тримата да беше спечелил, щеше да го заслужава", заяви Десподов.

През тази година в анкетата той събра общо 317 точки и така изпревари убедително своите подгласници - Илия Груев-младши (106 т.) и Ивайло Чочев (87 т.), които допълниха челната тройка.

"Първо, радвам се, че тази година мога да присъствам на церемонията. Искам да благодаря на съотборниците си от националния отбор, от Вердер Бремен и от Лийдс, както и на треньорите ми", коментира подгласника Груев.

"За мен е голяма чест да спечеля тази награда. Искам да благодаря на семейството ми, които са винаги до мен и ми дават спокойствие. Искам да благодаря на всички мои треньори, съотборници и ръководители, както и на всички журналисти, които са гласували за мен", сподели Чочев.

Любопитното е, че преди година отново Кирил Десподов, Илия Груев-младши и Ивайло Чочев оформиха челната тройка по време на церемонията "Футболист на годината".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай и Индия приветстваха резултатите от изборите в Русия
Китай и Индия приветстваха резултатите от изборите в Русия
Предписването на антибиотици - само с електронна рецепта ат 1 април
Предписването на антибиотици - само с електронна рецепта ат 1 април