НОВИНИ

Георги Иванов: Водим преговори с петима кандидати за селекционер, Кръстаич е сред фаворитите

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:40, 07.07.2022
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
 Георги Иванов Гонзо
Снимка: БФС
Слушай новината

Техническият директор на БФС Георги Иванов потвърди, че са водени разговори със сърбина Младен Кръстаич относно възможността той да поеме българския национален отбор по футбол. Все пак Иванов, който временно води "лъвовете" в два мача от Лигата на нациите разкри, че от БФС водят преговори с петима кандидати.

Бившият футболист допълни още, че името на новия селекционер ще бъде обявено след Изпълкома на БФС в края на месеца и коментира появилата се снимка, на която той и президентът на БФС Борислав Михайлов са на вечеря с Младен Кръстаич.

"В края на месеца, след Изпълкома, ще обявим новия треньор. Обсъждаме не само името на Кръстаич, разглеждаме и кандидатури на български треньори. Не е коректно да споменавам имена. Водим разговори с около 5 човека. Разглеждаме всеки кандидат с оглед на визията ни за националния тим. Ще преценим кое е най-доброто за тима. Искаме да е нещо различно, тъй като последния цикъл от мачове беше разочароващ. Желаем да изградим стил на игра и да постигнем необходимите резултатите, тъй като в момента те не отговарят на нивото на играчите. С всички треньори сме вечеряли и сме обсъждали идеите ни, не сме правили това само в компанията на Кръстаич. Той е сред фаворитите, но има и други сериозни кандидати. Пускането на снимката не беше съгласувано с нас. Това обаче не е толкова важно. Искаме да вземем правилното решение", заяви Иванов.

Техническият директор на БФС обяви, че от централата ще разработят единна система за работа с националните отбори.

"Ще разработим единна програма за националните отбори, която да следваме. Надяваме се до 2-3 години да има видими резултати тя. Подобна програма обаче не може да бъде спусната на частни клубове", сподели бившият футболист.

Георги Иванов коментира и изборът на Атанас Караиванов за президент на Професионалната футболна лига.

"ПФЛ и БФС трябва да работят ръка за ръка, за да развиваме всички нива на родния футбол. Ние търсим да произведем играчи от по-ниските дивизии, така че добрата комуникация е задължителна. Назначението на Наско Караиванов ще помогне за възстановяване на връзката. Той е много деен, така че нещата ще се променят с него начело. Когато обещаем нещо, трябва да се опитваме да го изпълним. Ще видим дали и неговите обещания ще се изпълнят. Когато си служител, трудно може да промениш каквото и да е", заяви Георги Иванов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://gobnt.bginstagram
Facebook: https://gobnt.bgfacebook
LinkedIn: https://gobnt.bglinkedin
TikTok: https://gobnt.bgtiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монтират гъвкави колчета по пътя в Кресненското дефиле
Монтират гъвкави колчета по пътя в Кресненското дефиле
БФС поздрави Атанас Караиванов за избора му за президент на ПФЛ
БФС поздрави Атанас Караиванов за избора му за президент на ПФЛ