НОВИНИ

Георги Семерджиев остава в ареста, повдигнаха му пето обвинение

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:00, 14.07.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа на столичния булевард "Черни връх", остава в ареста. Той вече е с пет обвинения. Семерджиев не присъства на днешното съдебно заседание.

Още вчера стана ясно, че на Семерджиев ще бъде повдигнато обвинение за притежание на наркотици - тъй като в подлакътника на колата му е намерен амфетамин. Освен за притежание на наркотици, днес Семерджиев е обвинен и за използване на фалшиви регистрационни номера на автомобила, с който е причинена катастрофата.

Така към първите три обвинения - причиняване на катастрофа с две жертви, фалшива шофьорска книжка и управлението на автомобил след употреба на наркотици от 10 юни, се добавят още две.

Има данни, че от автомобила са излезли още две жени - към момента самоличността им не е ясна. На заседанието стана ясно още, че след катастрофата близък на Семерджиев е отишъл в автосервиз, където е изгорил чували с неизвестно съдържание. Във въпросния сервиз Семерджиев е давал друг от автомобилите си за ремонт.

Съдът прие, че има достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че Георги Семерджиев е шофирал по време на катастрофата. Съдебният състав прецени, че обвиняемият може се извърши друго престъпление или да се опита да избяга от правосъдието, затова и потвърди мярката "задържане под стража".

В Съдебната палата беше гледана и мярката на Николай Огнянов, задържан да шофира с 2,3 промила в кръвта, който твърдеше, че е доведен брат на Георги Семерджиев. Оказа се, че това не е вярно, Огнянов го е казал под влиянието на алкохола. СГС прецени, че достатъчна мярка за него е парична гаранция от 2000 лева и така той бе пуснат на свобода

Вижте повече в прякото включване

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пилотът на прехванатия самолет е оказал пълно съдействие на военните при приземяването
Пилотът на прехванатия самолет е оказал пълно съдействие на военните при приземяването
Десислава Атанасова: Доверието към 47-ото Народно събрание е изчерпано
Десислава Атанасова: Доверието към 47-ото Народно събрание е изчерпано