НОВИНИ

ГЕРБ: Има нова информация за сделката между "Боташ" и "Булгаргаз"

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
09:29, 17.04.2024
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Председателят на временната комисия Жечо Станков все още не е внесъл доклада за "Боташ" и "Булгаргаз". Това стана ясно при откриване на днешното пленарно заседание. По думите на председателя на парламента Росен Желязков, все още не са изтекли сроковете и доклада не е внесен. От това се възмутиха от ПП-ДБ, "Възраждане" и "БСП за България".

"Не разбирам защо се прави временна комисия, след като резултатите не се гледат в пленарна зала. Започвам да мисля, че има скрити подбуди при положение, че всички партии единодушно приехме доклада", коментира Борислав Гуцанов от "БСП за България".

"Изключително важно е този доклад да не бъде покриван, каквито съмнения има вече. Става въпрос за много пари и не разбирам защо няма да бъде разгледан", коментира Йордан Тодоров от "Възраждане".

Изкуствено задържане на доклада видяха и от ПП-ДБ.

"Един от участниците в тази сделка беше избран за служебен министър на енергетиката и затова сега се покрива. Ако не бъде разгледан в зала и не бъде даден на прокуратурата, това означава, че възпрепятствате да се изясни ситуацията. Вие, господин Станков, лично ще поемете цялата вина и отговорност", каза Мартин Димитров от ПП-ДБ.

Коментар по темата направи и председателят на временна комисия Жечо Станков от ГЕРБ-СДС:

"От гледна точка на това вие като председател няма как да знаете, че колегите бяха запознати лично от мен, с изключение на Мартин Димитров, който не е член на комисията. Искам да благодаря на всички от комисията, защото бяха проведени седем заседания. Аз лично написах доклада след като изчетох всичко. Единствен Йордан Тодоров е вторият прочел всички хиляди страници. Това, което ме учудва обаче е, че има новопостъпила информация с гриф, излизате и говорите неща, които са неистини. ГЕРБ има най-малък интерес този доклад да влиза в зала."

По-думите му, се е появила информация, че капацитет е плащан и на Русия след спирането на газа и това ще бъде извадено на показ също. През миналата седмица излезе и самия доклад, който показа, че може да има нарушения в договора.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делян Пеевски: Президентът веднага да подпише указа за външния министър
Делян Пеевски: Президентът веднага да подпише указа за външния министър
Симон Антони Иванов се класира за втория кръг на тенис турнир в Куршумлийска Баня след успех над Габриел Донев
Симон Антони Иванов се класира за втория кръг на тенис турнир в Куршумлийска Баня след успех над Габриел Донев