НОВИНИ

ГЕРБ иска оставката на председателя на Комисията по енергетика в НС

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:15, 02.02.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

От ГЕРБ поискаха оставката на председателя на Комисията по енергетика в парламента Радослав Рибарски заради това, че предложението им за компенсиране на общини, болници, училища, църкви и манастири заради високите цени на тока не е влязло за обсъждане в пленарна зала заради липсата на изготвен протокол от заседанието на комисията.

Подробности вижте в прякото включване на Десислава Маркова.

Вчера депутатите от комисията не приеха предложението за компенсации като мнозинството гласува "въздържал се". Въпреки това от ГЕРБ продължават да настояват предложението им да влезе в пленарна зала, тъй като, според тях, това е в основата на дневния ред на обществото.

"Темата на дневния ред на обществото е инфлацията, цените на тока, цените на газа всичко, което очевидно вас не ви вълнува. Това, че вие искате да се изолирате от света зад стените на народното събрание, не означава, че това е дневния ред на обществото", каза Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

От БСП напомниха, че обществените институции са на свободния пазар на ток точно заради управлението на ГЕРБ.

"Хайде да спрем с лицемерието. Всички гледаме телевизия, всички говорим с болници, поликлиники, детски градини. Всички знаем проблемите на тези институции, но и цяла България знае кой прати тези институции на свободния пазар", изтъкна Георги Свиленски, председател на ПГ на БСП.

От ДПС също са на мнение, че този проблем е основен в дневния ред на обществото и призоваха управляващите да вземат отношение.

"Аз вчера в комисията не видях нито една политическа формация, която да не е съгласна да се направи така, че да се подпомогнат със 100% да се покрият разходите за електроенергия за старческите домове, за детските градини, за болниците. Колеги, има ли някой от вас да е против защото и БСП се въздържаха. Темата е, че правителството закъсня с взимането на решенията, които са в дневния ред на обществото", заяви Рамадан Аталай, народен представител от ПГ на ДПС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бербатов се похвали с "лавина от клубове", издигащи кандидатурата му (ВИДЕО)
Бербатов се похвали с "лавина от клубове", издигащи кандидатурата му (ВИДЕО)
Започна проверка за смъртта на жена в болницата във Враца
Започна проверка за смъртта на жена в болницата във Враца