НОВИНИ

ГЕРБ освободи Фандъкова и Николов като зам.-председатели на партията

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
11:54, 11.05.2021 (обновена)
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Кметовете на София и Бургас – Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, вече не са заместник-председатели на политическа партия ГЕРБ. Решението беше взето на Националното събрание с 975 гласа "за", 16 "против" и "46" "въздържал се".

Двамата вече няма да са и заместник-председатели по право на Изпълнителната комисия, но остават нейни членове.

Да не ме разбере някой погрешно - те остават от най-заслужилите, ставаме все по-старейшини, така че се надявам да не прочета заглавие, че е свалено доверието от тях. Обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква ежедневно присъствие на събрания. Така че, това е моето предложение - искам да им оставя тези 3 години да работят повече за градовете си, да помагат на партийците и да сме пак заедно, заяви лидерът на партията Бойко Борисов.

Най-вероятно вицепремиерът в оставка Томислав Дончев ще заеме едно от местата на заместник-председател. За другото се спрягат имената на досегашния социален министър Деница Сачева, на здравния Костадин Ангелов и на Даниел Митов - номинацията за премиер на ГЕРБ с мандата след изборите за 45-ото Народно събрание.

Очаква се на Националното събрание да има и програмна реч на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за посоките напред и оценка на управлението му през последните години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ива Митева: Служебното правителство няма да има време за ревизия на свършеното
Ива Митева: Служебното правителство няма да има време за ревизия на свършеното
Кой е служебният премиер генерал Стефан Янев?
Кой е служебният премиер генерал Стефан Янев?