НОВИНИ

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ преговарят по секторни политики за управленска програма (СНИМКИ)

bnt avatar logo
от БНТ
09:58, 27.04.2023 (обновена)
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ започнаха неформални преговори по секторни политики.

В Клуба на народния представител депутати от двете формации се разделиха на работни групи по ресори, за да изчистят спорните въпроси около бъдеща управленска програма.

Подробности вижте във включването на Десислава Маркова.

По-рано тази сутрин председателят на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че вярва, че двете формации ще се разберат за управленска програма до края на седмицата и отрече от ГЕРБ да са поставяли ултиматум на ПП-ДБ до неделя да представят кабинет и програма.

"Другите имат имена – значи "ДПС е по-приемливо от ГЕРБ" - кажете го на вашите избиратели и аз ще се съглася, направете си коалиция и си управлявайте. Но да шикалкавят с плаващи мнозинства и глупости, това са хора, които не знаят как се управлява държавата. В днешния ден трябва да се използва, за да се обсъдят програмите и аз ще наложа нашата върху тяхната, да видят че е в пъти по-добра. Но с този подход по телевизията да убеждават как няма с ГЕРБ, но с другите би могло и да искат плаващи мнозинства, няма да го получат. Няма срок на търпението на ГЕРБ спрямо ПП-ДБ. Считам, че това е най-доброто за България и ще го проявим, въпреки обидното отношение", каза Борисов.

Борисов: Започваме разговори по всички ресори с ПП-ДБ

"Аз не мисля, че някой може да използва тук думичката ултиматум. Аз не я използвам, мисля че и те също не я използват", коментира съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков.

Целта на работните групи по секторни политики е да изчистят спорните моменти в управленските програми, потвърдиха председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков след среща, в която участваха и съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев.

"Всички работни групи на експерти, което и вчера беше уговорка между нас и днес се потвърди, започват работа. В този смисъл се надявам, че ще го правят експедитивно, така че да влезем в сроковете, които взаимно сме си поставяли", каза Атанасова.

След разговорите Николай Денков заяви, че ПП и ДБ работят и по състав на кабинет и ще се опитат да влязат във времевата рамка, поставена от ГЕРБ, а именно - до неделя.

Андрей Гюров коментира, че в ситуация на много грешни решения трябва да се избере възможно най-доброто от две политически сили, които взаимно си нямат доверие. Посочи, че ПП и ДБ работят по управленска програма и състав на кабинет и когато са готови, ще го представят.

Снимки: БНТ и БГНЕС

По темата работят: Десислава Маркова, Николай Минков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров и Де Минор започват на двойки в Мадрид днес по обяд
Григор Димитров и Де Минор започват на двойки в Мадрид днес по обяд
Николай Денков: Днес се очаква да работят хората по бюджета и дефицита
Николай Денков: Днес се очаква да работят хората по бюджета и дефицита