НОВИНИ

Германия стопира Франция в Париж

Германците продължават с перфектния си ход във френската столица

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
00:25, 03.08.2024
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
франция германия баскетбол
Снимка: FIBA
Слушай новината

Германският национален отбор загря за четвъртфиналите на олимпийския турнир при мъжете на Игрите в Париж. Настоящите световни шампиони надиграха Франция с 85:71 в мач от последния трети кръг в група B. На закрития стадион „Пиер Мороа“ в Лил интригата бе на дневен ред само през първата четвърт, след което баскетболистите на Гордън Хърбърт наложиха волята си и сломиха съпротивителните сили на играчите на Венсан Коле, нанасяйки им първо поражение на най-големия спортен форум.

Това помогна на Бундестима да спечели групата с пълен актив от три победи, а французите финишираха на второ място с два успеха и едно поражение. Място в Топ 8 от тази група намери и отборът на Бразилия, който е сред най-добрите три тима, завършили на трета позиция.

Стартът се оказа интригуващ и честата смяната на водачеството затвърди тези думи. Франц Вагнер и Денис Шрьодер показаха на какво са способни за германците, а от другата страна Руди Гобер и Еван Фурние бяха готови да отговорят на всяко предизвикателство. Айзък Бонга и Гершон Ябуселе постепенно поеха щафетата за своите отбори, като точните стрелби на първия направиха така, че гостите натрупат актив от 6 точки в края на първата част.

Братята Вагнер комбинираха своите усилия за начало на втория период и авансът на Бундестима прехвърли двуцифрените изражения. Французите издишаха сериозно в опитите си да отговорят, а Шрьодер се възползва максимално от този факт и с точния си мерник зад арката помогна на действащите световни шампиони да фиксират 48:27 в тяхна полза.

Германският отбор продължи с наказателната си акция и при подновяването на играта, тъй като френската защита отново не намери противодействие срещу Франц Вагнер и Шрьодер. Въпреки че Матиас Лесор, Никола Батум и Фурние се опитаха да променят нещата, „петлите“ останаха далече от обрата и германците дръпнаха с 23 точки след 30 минути игра. Във финалната десетка Бундестима допусна известни колебания, но това не го спря по пътя към победата.

Франц Вагнер и (5 борби) и Денис Шрьодер (9 асистенции и 4 точни шута зад дъгата) поведоха германците към успеха с по 26 точки.

Виктор Уембеняма регистрира 14 точки и 12 борби за французите. Еван Фурние и Айзая Кординие отбелязаха по 10 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция се класира за полуфиналите на олимпийския турнир по футбол
Франция се класира за полуфиналите на олимпийския турнир по футбол
Австралийката Сая Сакакибара завоюва златото в BMX състезанието при жените в Париж
Австралийката Сая Сакакибара завоюва златото в BMX състезанието при жените в Париж