НОВИНИ

Германия загря с обрат за Евро 2024

Домакините на шампионата на Стария континент се справиха с Гърция

германия загря обрат евро 2024
bnt avatar logo
от БНТ
08:05, 08.06.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на Германия загря за предстоящото европейско първенство, на което е домакин. Футболистите на Юлиан Нагелсман надделяха над Гърция с 2:1 в проверка, която се изигра на стадион „Борусия Парк“ в Мюнхенгладбах.

Кай Хавертц и Паскал Грос бяха точни за германците, докато за гърците се разписа Йоргос Масурас. Все пак домакините на Евро 2024 срещнаха съпротива от играчите на Николас Пападопулос, тъй като трябваше да правят обрат през второто полувреме.

Гостите овладяха инициативата в началото на мача и успяха първи да стигнат до гол. В 33-та минута Йоргос Масурас откри резултата след грешка на Мануел Нойер.„Елините“ продължиха с доброто си представяне и на почивката запазиха крехката си преднина от гол аванс.

Германците успяха да отговорят още при подновяването на играта. Кай Хавертц попадна в прегръдките на своите съотборници, тъй като в 56-та минута прати топката във вратата на гръцкия вратар за 1:1.

Впоследствие натискът на домакините се засили и обратът бе факт в 89-та минута. Тогава Паскал Грос влезе в ролята на герой и с красив гол фиксира крайния резултат.

За Бундестима предстои откриване на европейското първенство. На 14 юни (петък) играчите на Нагелсман ще имат за съперник Шотландия в откриващия мач на шампионата в група A. Останалите тимове в този поток са Унгария и Швейцария.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден за размисъл преди изборите
Ден за размисъл преди изборите
Гореща събота предвещава прогнозата
Гореща събота предвещава прогнозата