НОВИНИ

Гимнастикът Даниел Трифонов: Научих си урока, ще тренирам повече

даниел трифонов остана прескок световното анталия
Снимка: Европейска гимнастика
bnt avatar logo
от БНТ
16:28, 05.04.2023
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Даниел Трифонов, който се класира шести на финала на прескок на Световното първенство по спортна гимнастика за младежи в Анталия, съжалява, че е изпуснал медал от шампионата и има амбиции да продължи да се развира в спорта.

Той влезе с първа оценка от квалификациите, но на финала допусна грешки, които го лишиха от отличие.

"Малко съжалявам. Постарах се да стана първи, но имаше риск, не стана това, което искам. Но това само ми показва, че може да става все по-добре, че трябва се тренира повече. Безспорно съжалявам за това, че изпуснах медал, защото го имах, но продължавам напред за следващите състезания. Имаше конкуренция. Усещаше се, че един между друг си имаше и напрежение", каза Трифонов, който вчера присъства на официалната тренировка на националния отбор за мъже и жени преди Европейското първенство по спортна гимнастика следващата седмица отново в Анталия.

Той иска в предстоящите състезания да играе все по-чисто.

"Аз до такава степен се концентрирам, докато играя, че гледам да си представям само себе си и уреда. Но това, което разбрах като грешка от това състезание, че през цялото време гледах другите, което не е лошо, но подсъзнателно смятам, че ми докарва допълнително напрежение, което най-вероятно е изиграло лоша шега, за което в бъдеще ще знам. Научил съм си урока. Лично аз след това състезание смятам, а и съм решил, че ще почна да играя много по-чисто. Разбира се, ще имам трудността навсякъде, защото това е много важен компонент, но ще започна да играя по-чисто навсякъде задължително, защото това играе много голяма роля. Забелязах го", добави той.

Трифонов не успя да се представи силно на останалите уреди, но заяви, че е бил прекалено мотивиран.

"България започна с успоредка. Аз си го представям, че по скоро тръгнах прекалено навит, защото всъщност успоредката ми е най-силния уред. Както и след това земята, тръгнах прекалено навит. Пренавих се и това ми изигра лоша шега. Исках, имах много голямо желание да си изиграя всичко, да направя след това добър финал, но не успях. Моят апетит се е повишил след състезанието. Не се отказвам. По-мотивиран съм от всякога и не спирам. Да, тази година имам само турнири при младежите, има още едно-две големи състезания, които са края на годината евентуално, ако се реши да се ходи на тях, Но при младежите влизам с пълна сила и се надявам да вляза и в националния отбор при мъжете догодина още от първото състезание", добави гимнастикът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антъни Иванов ще участва в четири дисциплини на Държавното по плуване през уикедна
Антъни Иванов ще участва в четири дисциплини на Държавното по плуване през уикедна
Меси отхвърлил оферта от саудитския Ал Хилал за над 400 милиона евро на година
Меси отхвърлил оферта от саудитския Ал Хилал за над 400 милиона евро на година