НОВИНИ

Гледайте специалното предаване на БНТ "Новият крал: Коронацията на Чарлз III" на живо от Лондон

Тази вечер от 22:00 ч. в рубриката "В кадър" не пропускайте и филма "Денят на краля"

гледайте специалното предаване бнт новият крал коронацията чарлз iii живо лондон
bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 05.05.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Още
Слушай новината

На 6 май Българската национална телевизия ще направи зрителите свидетели на едно историческо събитие – коронация на британски монарх за първи път след 70 години. Това е денят, в който Чарлз III ще получи властта да ръководи църквата, армията и народа на Великобритания. Специалното предаване "Новият крал: Коронацията на Чарлз III" с водещ Георги Любенов започва в 12.25 ч. по БНТ 1.

На живо за емоциите в Лондон пред Уестминстърското абатство ще предават специалните пратеници на БНТ Джанан Дурал и Владимир Богдански. Едни от най-изтъкнатите специалисти и познавачи на британската монархия и кралското семейство ще бъдат гости в студиото – историците Петър Стоянович и Любомир Кръстев, Ивайло Нойзи Цветков, Мария Конакчиева, Юлияна Дончева, Кен Хил.

Единствено Българската национална телевизия ще бъде в двора на резиденцията на британския посланик, откъдето Негово превъзходителство Роб Диксън ще говори за зрителите на обществената телевизия. Минути преди коронацията на Чарлз III очаквайте интервю със световноизвестния български цигулар Васко Василев – концертмайстор на оркестъра, който ще бъде част от историческото събитие.

Специалното предаване "Новият крал: Коронацията на Чарлз III" ще срещне зрителите и с дългогодишния личен секретар на кралица Елизабет II сър Дики Арбитър – разказ за най-критичните години за монархията, за развода на Чарлз и Даяна, за смъртта на Принцесата на народа, както и с "Кръстника" на кралските коментатори Робърт Джобсън, който първи научава всички тайни за живота в Бъкингамския дворец.

В навечерието на коронацията на Чарлз III – тази вечер от 22.00 ч. по БНТ 1 в рубриката за актуална документалистика "В кадър" гледайте филма "Денят на краля". Автор на проекта е журналистът Джанан Дурал, режисьор е Станислав Терзиев, редактор е Цветелина Йорданова, монтажът е дело на Ара Хугасян, а оператор е Владимир Богдански.

Коронацията на Чарлз III – в ефира на Българската национална телевизия, онлайн на BNTNEWS.BG и в мобилното приложение BNT NEWS.

Специалните пратеници на БНТ в Лондон ще ви покажат на живо събитията от историческия ден. Студиото "Новият крал" започва на 6 май в 12.25 часа.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници в Сърбия: Президентът Вучич настоява за пълно разоръжаване на страната
От нашите пратеници в Сърбия: Президентът Вучич настоява за пълно разоръжаване на страната
Оставиха в ареста 35-годишен мъж от Варна, обвинен за убийство
Оставиха в ареста 35-годишен мъж от Варна, обвинен за убийство