НОВИНИ

Гледайте тази вечер първия полуфинал на Евровизия, България излиза на сцената под номер 7

Милена Кирова
от Милена Кирова
08:58, 10.05.2022 (обновена)
Чете се за: 02:47 мин.
Европа
Слушай новината

Тази вечер е първият полуфинал на Евровизия. България излиза под номер 7 на голямата сцена. Нашите представители от Intelligent Music Project очакват подкрепа, за да продължат към своята мечта - финалът на най-престижното музикално състезание в Европа, на който да се чуе посланието на песента им "Intention".

БНТ1 ще предава пряко от Торино полуфинала от 22.00 часа днес.

"Ние сме готови. Родени сме готови. Репетирахме много. Знаете, че се подготвяме от много месеци за този момент, така че да - определено сме готови. Евровизия е перфектен момент да покажем на всички, че музиката може да лекува хората, че можем да бъдем по-щастливи, всичко да бъде наред, да вдъхваме надежда на хората чрез музиката", сподели фронтменът на Intelligent Music Project Рони Ромеро часове преди полуфинала.

Ромеро разказа още, че градусът на настроението сред всички участници в песенния конкурс е изключително висок и всички са с нагласата да се забавляват.

"Когато чух момчетата да свирят, си помислих, че имат нужда от гравитационен център, защото те свирят рок и исках да го усиля с този център, който разпръсква енергия навсякъде. Това е много проста идея и за мен работи. Представянето на сцената е невероятно, силно е, впечатляващо и останалото е техният талант", казва Андреа Чели, криейтив директор на групата.

Снощи Intelligent Music Project представиха песента си пред журито, с което събраха половината от вота за тях. Останалите 50% ще дойдат от гласовете на зрителите, които ще гласуват след концерта тази вечер.

"Това е музикалната олимпиада на Европа. Имаме страхотна рок-песен. Момчетата са запалени. Искам да призова още веднъж всички да гласуват. Сега е моментът. Телефоните трябва да са в ръка и да се надяваме, че отиваме на финал и някой ден ще бъдем домакин на Евровизия", заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

От групата очакват подкрепа от феновете си в Европа и от българите в чужбина, които могат да гласуват за тях на номерата, обявени от местните телевизионни канали, които излъчват "Евровизия".

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осветиха Айфеловата кула и Бранденбургската врата в цветовете на Украйна
Осветиха Айфеловата кула и Бранденбургската врата в цветовете на Украйна
По-евтина винетка за леките коли от догодина, МРРБ отказва да отстъпи за камионите и автобусите
По-евтина винетка за леките коли от догодина, МРРБ отказва да отстъпи за камионите и автобусите