НОВИНИ

Гледайте тази вечер премиерата на филма "Лабиринт на надеждата"

bnt avatar logo
от БНТ
06:41, 13.10.2023
Чете се за: 01:47 мин.
Общество
Слушай новината

На 13 октомври, петък, от 22.00 ч. по БНТ 1 в рубриката за актуална документалистика на обществената телевизия "В кадър" гледайте "Лабиринт на надеждата" – документален филм за домашното насилие, който поставя незададените досега въпроси.

Филмът разказва три крещящи лични истории и пита къде е държавата и защо в България бягството от домашно насилие е дълъг и заплетен лабиринт. На тези въпроси отговарят съдии и представители на полицията.

"Този филм има амбицията да се различава от всичко досега казано, показано и разказано за домашното насилие, защото той няма да рови в раните на пострадалите, за да извади на показ болката им. Той ще извади на преден план смелостта им. Ще покаже как хората, които са намерили сила да избягат, години по-късно още търсят изхода. А тяхното домашно насилие не е просто нещо, което се случва между техните четири стени. То не е "тяхно". То е огледало на нас, немите свидетели, на институциите, които само проследяват случващото се, а не успяват да го спрат", споделя авторът на филма журналистката Татяна Йорданова.

Режисьор на филма "Лабиринт на надеждата" е Ема Константинова, оператори са Станислав Ангелов и Анна Андреева, режисьор по монтажа е Ара Хугасян, изпълнителен продуцент е Весела Смилец.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел с ултиматум: 1,1 млн. души да напуснат Газа до 24 часа
Израел с ултиматум: 1,1 млн. души да напуснат Газа до 24 часа
Дуалното обучение се развива все повече у нас
Дуалното обучение се развива все повече у нас