НОВИНИ

Големите нехранителни магазини ще могат да отворят при определени условия

Снимка: Десислава Кулелиева
bnt avatar logo
от БНТ
11:08, 25.03.2021
6196
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Разхлабват се част от мерките за бизнеса, но при определени условия. Това съобщи министърът на икономиката Лъчезар Борисов на редовния брифинг за актуалната епидемична обстановка с разпространението на коронавирус в страната.

Заповедта с новите указания е подписана след разговор с министъра на здравеопазването, поясни Борисов. Проведени са били и консултации със заинтересованите страни - работодателски и браншови организации, с цел яснота прилагането на мерките.

  • Така самостоятелните обекти - магазини за нехранителни стоки в търговските центрове, до които има директен достъп: вход от улицата или паркинг, могат да продължат своята дейност, спазвайки противоепидемичните мерки.
  • Магазините с нетна търговска площ над 300 квадратни метра, предлагащи нехранителни стоки, могат да продължат своята дейност като обособят и ограничат по подходящ начин търговска площ, достъпна до клиентите, в размер до 300 квадратни метра. Обособяването може да стане с преградни стени, ленти, щандове и други начини, които да не позволяват достъп на клиенти извън обособената площ.
  • Извън търговските обекти, на открити площи, при спазване на всички противоепидемични мерки и нормативно установени правила, ще може да се осъществява търговска дейност на открито.

„Отново искам да приканя всички хора към повече отговорност. Отправям апел към хората да спазват противоепидемичните мерки, защото здравето на хората може да гарантира и здрава икономика“, обърна се още министърът.

Указанията може да прочетете ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подновяват издирването на изчезналия сноубордист в Рила
Подновяват издирването на изчезналия сноубордист в Рила
Мъж изпепели 8 таксита в пловдивско село
Мъж изпепели 8 таксита в пловдивско село