НОВИНИ

Пътуване до Малдивите - какво смути туроператорите

bnt avatar logo
от БНТ
08:15, 25.03.2021
10245
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

В последните няколко дни МВнР отправи призив към българите да не пътуват до Малдивите заради COVID-19.

Анелия Бачийска е управител на един от големите туроператори. По думите ѝ в момента там има много българи.

"От 10 дена съм на Малдиви с моя екип с цел сключване на договори с различни хотели. През два или три дни се налага да преминаваме от един остров на друг, поради това се налага и през няколко дни да транзитираме и трансферираме с лодка или с хидроплан. През два дена ни правят PCR тестове".

Тя допълни, че е впечатлена от организацията и хигиенните норми, които са на много високо ниво и на летището, и в хотелите.

"Ежедневно проверяваме за нашите клиенти няколко информационни сайта. Единият от тях е сайтът на Министерство на здравеопазването на Малдивите, който се ъпдейтва всеки ден. От 1 март четири човека досега са карантинирани българи. Аз нямам информация за тези 14 човека, които в момента се дискутират и поради тази причина МВнР предупреждава да не се пътува до Малдивите", коментира Бачийска.

Тя препоръча туристите да си правят медицинска застраховка с включена клауза за COVID-19, защото ако нямат такава, разходите по карантинирането са за тяхна сметка.

Заради призива на МВнР има отказ на клиенти и загубите са изключително много, каза още Бачийска.

Павлина Илиева коментира, че това, което е смутило бранша, е забраната за пътуване по здравословни причини, което е ресор на здравно министерство, и тези забрани обикновено се случват върху реални данни.

"Кризата продължи доста дълго време и аз разбирам хората, които искат да излязат от тази едногодишна обстановка. В момента наистина има страхотно желание за пътуване. Нашите страхове, че хората няма да искат да пътуват, не се оправдаха", каза още Илиева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заразените с коронавирус обитатели на Дома за възрастни хора в Опанец са в добро състояние
Заразените с коронавирус обитатели на Дома за възрастни хора в Опанец са в добро състояние
Италия отбелязва Деня на Данте
Италия отбелязва Деня на Данте