НОВИНИ

Горан Благоев е кандидатът за президент на "Републиканци за България" и КОД

bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 10.10.2021 (обновена)
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Журналистът Горан Благоев и доктор Ивелина Георгиева са кандидатпрезидентската двойка на коалиция Национално обединение на десницата, в която влизат "Републиканци за България“ и КОД. Това стана ясно по време на официалното представяне в присъствието на председателите на двете партии д-р Петър Москов и Цветан Цветанов.

На събитието бяха още административният секретар на "Републиканци за България" д-р Виктор Серафимов, д-р Джема Грозданова - международен секретар на партията, д-р Валентин Павлов от КОД, оперният певец Георги Пандуров със семейството си, криминалният психолог Тодор Тодоров, д-р Борис Велев, членовете на ИС на "Републиканци за България" Румен Динев, Тодор Шойлеков, симпатизанти и съмишленици.

"Готов съм да бъда президент на всички български граждани в Отечеството и по света, независимо от техния етнически произход и вяра – християни, мюсюлмани и юдеи; българи, роми, турци, арменци, евреи. Обединител на българите в мое лице искам да виждат както сънародниците ни от новата диаспора в чужбина, така и от старите ни исторически общности – в Западните покрайнини, Македония, Албания, Бесарабия и Банат, в Казан и Крим", каза Благоев.

Като медик кандидатът за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева постави акцент върху необходимостта от активна информационна кампания, която до помогне на хората да преодолеят недоверието и страховете си срещу ковид ваксините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадинов: Промяната идва с програма, а другите кандидати нямат такава
Костадинов: Промяната идва с програма, а другите кандидати нямат такава
Борис Станков: Голяма част от клубовете са за промяната
Борис Станков: Голяма част от клубовете са за промяната