НОВИНИ

Протест заради забавен ремонт блокира пътища в Пазарджишко

bnt avatar logo
от БНТ
10:47, 10.10.2021 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на няколко населени места в района на Велинград излязоха на протест. Те ще блокират възлово кръстовище за областния център и АМ "Тракия".

Това е едно от най-натоварените и възлови кръстовища в област Пазарджик - оттук минава трафикът на всички пътуващи от курортите Велинград и Банско за Пазарджик, Пловдив и за АМ "Тракия". Причината за недоволството на хората са спрените ремонти на главния път Пазарджик - Септември - Костенец вече шест месеца.

Тук ремонтните дейности са спрени. Последваха няколко срещи с представители на агенция "Пътна инфраструктура", от които става ясно, че пари за ремонт към момента няма. Необходими са около 6 млн. лв., твърдят хората. Позицията е на директора на областното пътно управление в Пазарджик.

Преди дни 85-годишна жена стана поредната жертва на пътя - тя бе блъсната и убита. Хората твърдят, че причина за този инцидент е именно кошмарният трафик в района.

Разрешението за протест е за времето от 12.00 до 14.00 ч. в района на кръстовище в село Варвара, свързващо населеното място със село Ветрен дол, разклона за Велинград и пътя за Белово.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че екипи на полицейското управление в Септември ще обезпечават охраната на митинг-протеста. Предвид натоварения трафик са възможни обходни маршрути за пътуващите от и за Велинград. Едната възможност е да бъде използван пътят Юндола - Белово, а другата Велинград – Ракитово –Батак – Пещера – Пазарджик. На възловите кръстовища ще бъдат разположени екипи на полицията, които да оказват съдействие на преминаващите водачи.

Репортер: Ангел Узунов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Англия вкара пет гола на Андора
Англия вкара пет гола на Андора
Кирил Петков за гражданството си: Важно е да може да ме конституират, искам да кажа и моята гледна точка
Кирил Петков за гражданството си: Важно е да може да ме конституират, искам да кажа и моята гледна точка