НОВИНИ

Волен Сидеров: Едва след тези избори ще се обединят патриотичните формации

bnt avatar logo
от БНТ
09:10, 10.10.2021
Чете се за: 03:25 мин.
Политика
Слушай новината

След тези избори ще дойде времето, когато ще се обединят патриотичните формации, доколкото те са такива и доколко те са доказали, че са такива, и ще започне едно обединение, в което аз се надявам да бъда един ментор, човек, който да показва посоката.

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на партия "Атака" и кандидат за президент Волен Сидеров.

"Не искам вече да бъда със сабя отпред, тази функция съм я изпълнявал, знам какво значи, защото тогава получаваш най-тежките удари", допълни той.

Но това обединение по думите му е възможно едва след изборите, след като се преглътне поредната горчива чаша на измамата.

"Виждам залитане по някакви образи, които са измислени, нарисувани като анимационни герои, като детски филми, барбарони, които се нагаждат. Но ще минат тия избори и тогава ще се обедини вече виждане от българите към националистическия импулс, към българския фактор, защото ще разберат, че всичко досега е било измама и тогава ще стане обединението", коментира Сидеров.

На въпрос защо е реален опонент на Румен Радев, той отговори, че не може да се сети за по-реален и автентичен

"Защото другите ги гледам, виждам ги тука. От професор по-нагоре, всички професори, генерали в България, пълно с професори и генерали. Може би имаме най-много генерали на глава от населението. Няма мъже с характер, които да кажат на американци, на руснаци включително, защото сега знам какво ще ме питате "Вие така за Америка, ама така за Русия". Не, към всички съм достатъчно с характер", каза още Сидеров.

По думите му сега вече в Русия има много мислители, изследователи, геополитици, които казват "да, България ни е дала каквото трябва, но го признават на час по лъжичка. Ще го признаят това време, аз съм сигурен. Въпросът е ние да сме сигурни в себе си".

Той прогнозира, че след парламентарните избори ще видим парламент, в който Кирил Петков и Асен Василев ще се разберат с всички, защото според него такава им е ролята.

"Ще се скалъпи някакво правителство и ще направят това, което отдавна се мъчат да стане, ние сме фронтова държава - ние ставаме фронт срещу Русия, ние ставаме държава, в която правителството е абсолютно подчинено на американското посолство, ние ставаме държава, която трябва да мрази Русия и да търпим щети от това, ние ставаме държава, в която колонизацията продължава", коментира Волен Сидеров.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атлети от Кения и Турция триумфираха на Софийския маратон
Атлети от Кения и Турция триумфираха на Софийския маратон
Лигата на нациите ще има своя нов победител
Лигата на нациите ще има своя нов победител