НОВИНИ

Горещо и днес, и утре - температури до 36°

горещо температури 36deg
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 29.08.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

И днес ще бъде много горещо с максимални температури между 31° и 36°, по Черноморието - между 29 и 31 градуса. В следобедните часове в Северозападна България ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, в останалата част от страната все още от изток-югоизток.

Валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици, ще има главно в планинските, а през нощта и в югозападните райони от страната. До сутринта облачността ще намалее и утре денят почти навсякъде ще започне със слънчево време.

Минималните температури ще бъдат между 16 и 22 градуса, а максималните – от 28° до 35°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в Западна България - от запад-северозапад. Валежи и гръмотевици ще има в следобедните часове на много места в западната половина от страната.

И в планините повече облаци, а в много райони валежи и гръмотевици ще има също главно през втората половина на деня. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури в курортите ще са от 18 до 24 градуса.

По Черноморието и утре ще остане слънчево, с максимални температури около 29°-30°. Ще духа до слаб до умерен вятър от изток-североизток. Вълнението на морето ще бъде слабо, а температурата на морската вода е 26°-27°.

В Европа. Валежи и гръмотевици ще има във Франция. В следобедните часове ще превалява в планинските райони на Апенините, както и на много места в западните и централните части от Балканския полуостров. След временното захлаждане, на Пиренеите отново ще бъде горещо.

У нас през следващите дни температурите ще се понижават, по-съществено максималните. Ще има и слънчеви часове, но и райони с валежи, по-интензивни и на повече места в страната в четвъртък и петък.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров ще участва на турнира Sofia Open 2022
Григор Димитров ще участва на турнира Sofia Open 2022
MTV раздаде годишните си награди
MTV раздаде годишните си награди