НОВИНИ

Горещо в почти цялата страна днес

Максималните температури ще са между 31° и 36°

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 22.06.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде предимно слънчево и почти тихо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки.

По Черноморието ще е предимно слънчево, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури – от 24° до 27°. Температурата на морската вода е 20 - 22°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици.

Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 18°.

През следващите дни температурите ще продължат да се повишават. Ще бъде предимно слънчево. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност и в сряда на места в Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд.

Повишава се вероятността за краткотрайни интензивни валежи и гръмотевици, в събота, главно в западните планински райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
120 нови случая на коронавирус за последното денонощие
120 нови случая на коронавирус за последното денонощие
Предсрочни избори: Лидерските битки в 20 МИР - Силистра
Предсрочни избори: Лидерските битки в 20 МИР - Силистра