НОВИНИ

Има надежда да бъде открита черната кутия на падналия изтребител

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:36, 21.06.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Има надежда да бъде открита "черната кутия" на падналия в морето край нос Шабла изтребител МиГ-29. Открити са нови малки части от машината. Това заяви военният министър Георги Панайотов.

Ако бъде локализирана "черната кутия", трябва да се извади от дълбочина над 70 метра.

Районът, където се провежда операцията по издирването, е забранен за плаване. Разследването трябва да приключи до средата на юли. Ако кутията не бъде намерена, или пък е повредена от солената вода, заключение за инцидента ще бъде направено въз основа на събраните до този момент доказателства. Военният министър увери, че семейството на майор Терзиев ще получи обезщетение по силата на закона за отбраната и въоръжените сили.

"Има надежда, имаме нови находки. Открити са, локализирани са, намерени са. Обнадеждени сме. Смятаме, че имаме възможност, имаме надежда да намерим черната кутия. Няма водеща версия. Всички версии са възможни, всички версии са отворени, всички версии са на масата. Тече разследване. Ще бъдат направени заключения въз основа находките, които са открити въз основа на разследването - проверката на документи, прослушването на разговори, които са проведени от командващите ученията и така ще бъде взето заключение", каза служебният министър на отбраната Георги Панайотов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученичка от Бургас спечели състезание по френски и стана първа в света
Ученичка от Бургас спечели състезание по френски и стана първа в света
Близо 24% от българите живеят в бедност
Близо 24% от българите живеят в бедност