НОВИНИ

Горещо време до понеделник, валежи и захлаждане от вторник

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:21, 29.06.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Захлаждането от вчера продължи по-осезаемо тази сутрин - едва 13° беше минималната температура в София, а във Варна, Бургас и Силистра е било 21°. Днес максималните температури ще се повишат и ще са между 30° и 35°, в София – около 29°. Ще се задържи слънчево, с купеста облачност в източната половина от страната и в планинските райони, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър.

През нощта ще бъде безоблачно, вятърът ще стихне. А през деня утре ще се ориентира от изток и ще бъде слаб до умерен. Ще се задържи слънчево, температурите ще продължат да се повишават и след обяд отново се очаква горещо време, с максимални стойности между 32° и 37°, в София – около 32°.

По Черноморието - от 27° до 30°. И там ще бъде слънчево, в комбинация със слаб до умерен вятър от североизток. Температурата на морската вода е около 24°-25°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2 бала.

Слънчево ще бъде и в планините, след обяд с незначителна купеста облачност. Вятърът ще остане с посока от североизток, но ще отслабне и ще бъде до умерен. Температурите в курортите ще са от 20° на Алеко до 30° в Банско.

С още около градус по-горещо ще бъде времето в понеделник. След това ще започне ново захлаждане и в средата на седмицата максималните температури ще са вече между 27° и 32°. Тогава се очакват и интензивни и значителни валежи и гръмотевични бури - във вторник - в Западна и Централна България, а в средата на седмицата - и на изток.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френски баскетболист се оплака от допинг тест в 6 ч. сутринта по време на подготовката за Париж 2024
Френски баскетболист се оплака от допинг тест в 6 ч. сутринта по време на подготовката за Париж 2024
Александър Везенков: Ще ценя добрите моменти и очаквам с нетърпение това какво ще ми предложи бъдещето
Александър Везенков: Ще ценя добрите моменти и очаквам с нетърпение това какво ще ми предложи бъдещето