НОВИНИ

Горещо време и днес, от петък ни очаква слабо захлаждане

горещо време петък очаква слабо захлаждане
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 11.08.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

И днес в почти цялата страна е в сила предупреждение за опасно горещо време, с изключение на Черноморието. Очакваните максимални температури ще са между 33° и 38°. Ще е предимно слънчево.

Около и след обяд ще се развива купеста, над Южна България и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в югозападните райони на страната. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

По Черноморието също ще е предимно слънчево. Ще има и временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста, над масивите в Южна България и купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици.

В Рило-Родопската област ще има локални значителни валежи. Ще духа предимно умерен вятър от север.

У нас в дните до края на седмицата температурите още ще се понижат, максималните ще са между 30° и 35°, по Черноморието – между 26° и 29°. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци, следобедни превалявания и гръмотевици в югозападните райони от страната. В събота вятърът ще се ориентира от североизток и временно ще се усили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарникари и доброволци гасят пожара в Рила и днес
Пожарникари и доброволци гасят пожара в Рила и днес
Ангел Петричев: Уникален успех за Лудогорец
Ангел Петричев: Уникален успех за Лудогорец